Peter bytter plads med Peter
hesselholts_5.jpg
Peter Hallgren (tv.) og Peter Hesselholt bytter stol, så det nu er den unge Peter Hallgren, som styrer og ejer advokatfirmaet på Bydammen. Hesselholt skal nu nyde sit velfortjente og aktive otium. Foto: Flemming Schiller
Skiftedag Advokat Peter Hesselholt har solgt sin praksis og stopper efter 41 år som hele byens advokat. Men ånden skal leve videre i en ny indpakning med den nye mand - og navnebror - ved roret, Peter Hallgren.

Det er ikke let at få stablet et generationsskifte-interview på benene med de to gange Peter. Meningen er, at jeg skal gennemføre et dobbeltinterview med Peter Hesselholt, som siden 1973 har haft sin advokatpraksis i Ballerup og siden 1980 på den nuværende adresse på Bydammen 8. En mand, der er blevet synonym på hele Ballerups advokat og på fornavn med rigtig mange, og endda bosat i byen siden 1969. Og så den nye mand, som har købt Hesselholts firma og som nu skal løfte arven fra den 74-årige juridiske nestor, 36-årige Peter Hallgren.

De har samme fornavn og samme initialer og selvom Peter den ældre er mere end dobbelt så gammel som sin efterfølger, så matcher de hinanden. De laver sjov, kommer med konstante jokes overfor hinanden og kører et internt spil, som indimellem løber helt ud af en tangent. Til begges store morskab. Derfor er det ikke altid let at styre et interview med de to PH’er.

Byens advokat

Men tilbage står altså det faktum, at Peter Hesselholt har solgt sin kendte virksomhed. Han flyttede ind i Højagerparken i 1973 og i 1980 overtog han de nu nærmest ikoniske bygning på Bydammen, ’lige overfor rådhuset’.

»Det var en håndværksmester, som ville sælge og bygningen kunne nok være lidt værd. Så da jeg skulle hjælpe han med salget, så klarede vi det på et par timer,« siger Peter Hesselholt, som fik skabt sig et stort lokalt navn fra de lokaler, hvor han byggede firmaet op.

»Det lå centralt og så var murstenene en god investering. Derefter gik det fremad. Der var mange advokater i området dengang, men de er forsvundet efterhånden. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, men vi arbejdede i hvert fald på at blive hele Ballerups advokatfirma. Vi havde 1000 sager om året, så noget gjorde vi da rigtigt,« siger Peter Hesselholt, som forlod den fædrende gård på Møn, tog gårdens navn som efternavn og endte med at forlade egnen og blive jurist og advokat.

Det blev lillebroderen Knud, som overtog gården og som i øvrigt i dag er borgmester i Vordingborg Kommune.

At hjælpe mennesker

Drivkraften for Hesselholt var alle årene at hjælpe folk. At arbejde med mennesker og gøre en forskel for dem.

»Jeg ville meget hellere være advokat end jurist i det offentlige. Det tiltalte mig slet ikke. Jeg ville have det menneskelige aspekt med og hellere vinde 1000 kroner for en almindelig dame end 100 millioner i en skattesag for Mærsk. Sådan har det altid været, og det har drevet mig alle årene. Samtidig var det vigtigt, at vi turde vurdere sagerne og tage de sager, der kunne vindes. Og fortælle folk, at den sag er umulig. Jeg har derfor aldrig tabt en sag, det har kunderne,« siger Peter Hesselholt og griner.

hesselholts_7

Peter Hesselholt har alle årene været særdeles aktiv i det lokale idrætsliv som formand for fodboldklubben og er også involveret i opstarten af erhvervsklubben bag BSF og mange andre ting.

Selv spiller han tennis og løber, og er i det hele taget en aktiv person, som tydeligvis har svært ved at sidde stille. Derfor er han også stolt af at hans børnebørn alle er aktive i idræt og endda på højt plan.

Ikke vemodigt

Men der bliver trods alt nok lidt mere stille omkring Peter Hesselholt i den kommende tid, når han ikke har virksomheden at bruge rigtig mange timer i. Det ser ikke ud til at genere ham, for han er ikke vemodig.

»Det er jo naturligt, at man på et eller andet tidspunkt skal stoppe. Jeg har fået lov af min kone til at gå på pension, bare jeg ikke er hjemme mellem 9-16, så jeg har heldigvis stadig et par ting, jeg kan rode med. Og jeg følte, at tidspunktet var rigtigt. Jeg fandt en afløser, som vil drive tingene videre og have mine dygtige medarbejdere med, så det passer fint,« siger Peter Hesselholt, som ser tilbage på en unik karriere og en lang række sager.

Især husker han sagen om Marbæk Park, hvor en gruppe lejere fik penge efter at have sagsøgt bygherren for massivt byggesjusk.

»Men først og fremmest har jeg gjort en forskel for folk, og det er det, jeg husker,« siger Peter Hesselholt og spiller bolden over på sin efterfølgers banehalvdel.

Drømte om strøgbutik

Og den nye Peter griber straks bolden og med livlig entusiasme tegner han hurtigt skitsen til, hvad der nu skal ske i det hæderkronede advokatfirma og hvem der egentlig er manden bag skiftet.

»Jeg kommer fra Herlev, hvor jeg har været i et advokatkontor i nogle år og nu var jeg klar til at starte mit eget. Jeg har altid drømt om at få en strøgbutik og det synes jeg faktisk, at denne beliggenhed lugter lidt af. Det er lokaler med en stolt historie og med en ånd, som jeg gerne vil føre videre. Jeg kunne genkende de værdier, som Hesselholt har opbygget og den rygrad som firmaet har med de erfarne og kompetente medarbejdere, ser jeg som et stort aktiv i at drive firmaet videre i det nye årtusinde,« siger Peter Hallgren.

Det handler altså om at videreføre den specielle ånd og drivkraft som Hesselholt har stået for, men samtidig modernisere kontoret.

hesselholts_9

»Jeg kan også genkende engagementet i det enkelte menneske. Jeg brænder også for at gøre en forskel for den enkelte og samtidig sørge for, at vurdere sagerne på forhånd. Grundighed og engagement skal fortsat være kerneværdierne fra denne bygning,« siger Peter den yngre.

Men der blæser naturligvis også nye vinde på Bydammen.

Mere åbenhed

»Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg vil lave noget om, det ville være mærkeligt andet. Først og fremmest tror jeg på åbenhed. Jeg vil shine kontoret op, bygge om og lade indretningen være moderne. Jeg vil have gennemsigtighed også overfor kunderne. Vi skal ikke sidde og gemme os bag sagsmapper. Vi skal have alt digitalt og kunderne skal føle, at de kommer til et effektivt sted, hvor de ikke ligger nede i bunken af sager. Vi skal følge op på alle sager og møde folk i øjenhøjde. Jeg ser ikke mig selv som noget ophøjet og vil først og fremmest sende et effektivt og moderne signal, også i vores lokaler,« siger Peter Hallgren som godt nok har overtaget retten til navnet Hesselholt advokater, men som den 1. november alligevel ændre firmaets navn.

»Vi skal hedde Fair advokater Hallgren og vi bliver den første butik i en ny kæde af Fair Advokater. Jeg tror, at det er godt, at vi renoverer bygningen og navnet, men samtidig understreger, at ånden og værdierne bliver hængende. Fremover skal vi koncentrere os om vores kunder og sager og henlægge en masse administration til ’kæden’,« siger Peter Hallgren, som i modsætning til Peter den ældre ikke bor i Ballerup.

»Jeg bor privat i Solrød og har tre små børn på 1, 3 og 5 år. Så der er fuld fart på. Men jeg ser mig selv om en dynamisk person med mange bolde i luften, hvilket der er brug for at kunne have indimellem. Jeg ved godt, at det er en tung arv at løfte og jeg bliver aldrig Peter Hesselholt. Men jeg vil arbejde hårdt på at blive hele Ballerups advokat og være en del af byens liv, ligesom Peter var det,« siger Peter Hallgren

Afskedsreception

Det første store skridt tages den 1. november, hvor Hesselholt advokater bliver til Fair Advokater Hallgren og den 7. november mellem klokken 13 og 17 holder den nye og den gamle advokat en fælles reception, hvor gamle og nye kunder og alle interesserede kan kigge indenfor i de nyrenoverede lokaler.

Mellem klokken 13 og 15 er der især fokus på Hesselholt, der siger farvel til kunder og venner gennem alle årene, mens man i tidsrummet 15-17 kan hilse på den nye Peter og høre mere om, hvad han står for.

En æra er slut og den gamle rorgænger forlader broen. Men en ny æra kan begynde med en ny kaptajn ved roret. Ånden og værdierne lever videre, men i en ny og moderne indpakning på vej mod nye horisonter.

1 kommentar om “Peter bytter plads med Peter”

  1. fra din mor og far siger:

    Kære Peter, Det er en rigtig god artikel der er skrevet , det fortjener i begge 2, vi glæder os til den 7 November.
    kærlige hilsener fra os begge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *