Mød børnenes hjælpere
Verdens-børn-copy.jpg
Organisationen Verdens Børn har gennem 40 år sendt mange penge til fattige børn i f.eks Uganda. Et par lokale frivillige fortæller på Ballerup Bibliotek om deres arbejde for organisationen.
Frivilligt I Danmark lider de fleste børn ingen nød. De får både mad på bordet og har en seng at sove i.

Men mange andre steder i verden er det bestemt ikke sådan. Derfor findes der frivillige organisationer, der hjælper børn i verden, der har det slemt.

Som privatperson kan man måske ikke redde hele verden, men man kan gøre en forskel i det små, og en af de organisationer, der gør en indsats er Verdens Børn.

Verdens Børn er måske ikke den meste kendte af de mange frivillige godgørende organisationer, der findes, men det er fordi man har valgt at bruge pengene direkte på hjælp i de fattige lande og ikke på reklamekampagner.

40 år med hjælp

Verdens Børn består af 50 aktive frivillige, både unge og ældre og mange af de frivilige har haft arbejdsmæssig tilknytning til til de lande, hvor de nu er frivillige.

Verdens børn har faktisk haft 40 års jubilæum i år og har hjulpet over 14.000 børn med at få tag over hovedet, mad i munden og en skoleuddannelse som en god ballast for deres videre færd i livet. De 2500 faddere giver bidrag til børnene, og de går ubeskåret til fadderbarnet. Fælles for alle de børn, der får støtte gennem Verdens Børn er, at de mangler det mest basale, ting som danske børn tager som en selvfølge, eksempelvis mad. Og mange af børnene mangler deres forældre, som er døde ef ulykker og sygdom eller har misbrugsproblemer. Verdens Børn skeler ikke til hverken religiøse eller stammemæssige tilhørsforhold.

Mød de frivillige

I Ballerup, Furesø og Herlev er der for tiden 80 faddere, der støtter et eller flere børn med omkring 110 kroner. For de penge kan man give et barn et dagligt måltid mad og undervisning i grundskolen. For lidt mere kan man endda sende et barn på skolens kostafdeling og få et hjem og uddannelse der.

Hvis man vil høre mere om Verdens Børn kan man møde Torkil Eriksen og to andre lokale frivillige, tirsdag den 7. oktober klokken 17.30 på Balleup Bibliotek, hvor de vil fortælle om deres arbejde for Verdens Børn. Her kan man høre om Torkils arbejde med børn i Uganda og Indien og som projektansvarlig for et skoleprojekt i Mukono i Uganda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *