Mere end bare mursten
Arne-Madsen-1.jpg
EDC-mægleren Arne Madsen runder 25 år som ejendomsmægler. Han elsker at arbejde med ejendomme, men især med de mange mennesker han møder i sit job. Foto: Flemming Schiller
Jubilæum Arne Madsen har været mægler gennem gode såvel som knap så gode tider. Men igennem alle 25 år har han insisteret på at give både køber og sælger den optimale rådgivning.

Hos mange mennesker, især folk, som ikke har handlet fast ejendom, findes der en fast forestilling om, hvad en ejendomsmægler er for en størrelse. En meget hurtig fyr, rap i replikken, dyr bil og lidt for smart i en fart.

Men det er indtil man møder Arne Madsen, der nu runder de 25 år som ejendomsmægler og som er blevet en af de større spillere på et ellers turbulent ejendomsmarked.

Han ejer i dag tre EDC-butikker, deriblandt en i Centrumgaden i Ballerup, hvor der sidder fire mæglere. Arne Madsen er den diametrale modsætning til den gængse opfattelse og fordom om ejendomsmæglere.

Vi møder en rund, venlig og ganske afdæmpet 54-årig mægler, der har oplevet rigtig meget siden han åbnede sin første butik i Hvidovre i 1989 og som begyndte sin karriere som selvstændig ejendomsmægler midt i kartoffelkuren under Schlüter-regeringen.

»Jeg havde været nogle år i banksektoren og begyndte som selvstændig på et tidspunkt, hvor man troede, at det ikke kunne blive værre. Det betød, at jeg fra begyndelsen holdt fokus på forretningen og samtidig satte service og kvalitet i højsædet. Derfor er vi kommet godt ud af en ellers hård periode,« siger Arne Madsen, som netop sætter en ære i at være mere end en mand, som kun kan tænke i tal og salgsopstillinger.

En livsstil

»For mig er det at være ejendomsmægler, mere en livsstil end et job. Man arbejder meget og alle folk har altid en mening om min metier. Det er vel kun landstræneren i foldbold, der har flere udenforstående meninger om jobbet. Og det er jo en hypet gerning, som er vældig populært i medierne. Men for mig er det meget mere end bare mursten. Faktisk er det vigtigste for mig at arbejde med mennesker,« siger Arne Madsen.

Han fortæller, at det primært er rådgivningen af kunderne, som han brænder for. Især i krisetiderne, som vi netop har været igennem, er det vigtigt for ham, at rådgivningen og hjælpen til kunderne er vigtig.

»Vi oplever meget og det er især tvangssælgerne, som vi skal hjælpe. Folk, som er nødt til at sælge fordi de skal skilles, har mistet jobbet eller på anden måde er kommet i krise. De har brug for en god og personlig rådgivning. Jeg skal naturligvis ikke tage alle deres problemer personligt, men vi skal hjælpe dem bedst muligt igennem situationen,« pointerer Arne Madsen.

»Når vores kunder har solgt, fungerer vi ofte som køberrrådgiver for den samme kunde, når denne køber ny bolig,« fortsætter han.

Hos EDC kan man også påtage sig de roller som f.eks en advokat har, når det kommer til ejendomshandel og i det hele taget kan en ejendomsmægler klare det meste for kunderne, hvad enten de skal sælge eller købe.

»Vi har den brede indsigt i en bolighandel, hvor vi kan rådgive om jura, finansiering, bygningsteknologi og foreningsregnskaber. Så vi kan levere hele pakken til kunderne, uanset om man køber villa, ejerlejlighed eller andelsbolig,« siger Arne Madsen.

Bedre image

Han har næsten fra begyndelsen sat en ære i at rette op på det, synes han, lidt uretfærdige omdømme, som mæglere har i befolkningen. Derfor er han brancheansvarlig for den videreuddannelse, som ejendomsmæglere i dag er forpligtet til at tage. Og han stod også for undervisning, i sin tid i Bikuben, inden han sprang ud som ejendomsmægler.

»Vores image er vigtigt og det lægger mig på sinde at fortælle, at vi er bedre end vores rygte. Vi vil gerne styrke vores image. Men personligt handler det for mig om at vise, at når man handler en så stor og betydningsfuld ting som en bolig med mig, så får man både tryghed, tillid og seriøs rådgivning. Det har alle dage været mit mål, og derfor har jeg kunnet holde fast, også igennem krisen,« siger Arne Madsen, som på et tidspunkt havde 10 butikker og mere end 40 ansatte.

I dag har han tre butikker med i alt 17 ansatte, og der er ikke de store planer om at få flere.

Bedring i Ballerup

»Jeg er ganske optimistisk i forhold til fremtiden. Vi har en velfungerende forretning med mange tilfredse kunder. Butikken i Ballerup servicerer hele Ballerup, Skovlunde, Måløv og Ledøje-Smørum. Markedet i Ballerup og Smørum er ikke på samme højde som indre København, men det ser lovende ud. Dels fordi huspriserne efterhånden er så høje i København, at folk begynder at finde det interessant at købe hus lidt længere væk fra byen til lavere priser og samtidig er der ved at komme styr på de store vejprojekter i Ballerup og Smørum. Så vi tror, at der er endnu flere, som finder området attraktivt,« siger Arne Madsen.

Han går efter at konsolidere sine nuværende butikker og vækste dem og dermed være de førende i deres respektive områder.

Men han har også en klar ide om, hvad kunderne skal ’huske’ ham på.

»Vi skal vurderes på vores gode rådgivning og give vores kunder en følelse af, at de bliver hjulpet godt igennem en proces, hvad enten det er køb eller salg. Og så er jeg vokset op med de gamle forretningsmæssige dyder som fokus på omkostninger og ikke gabe over mere, end man kan klare. Så er der gode udsigter for de næste 25 år,« siger mægleren, som begyndte i turbulente tider, men som holdt fast i sine kerneværdier og kom stærkt ud til sit jubilæum og med gode udsigter til det næste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *