»Kulturnatten er lidt som en humlebi«
kulturnat-2012-copy.jpg
De små kan være med i den store skattejagt, der begynder ved kirkens dør og slutter ved det store middelaldermarked på torvet. Foto: Arkivfoto
Middelaldermarked På fredag er der kulturnat i middelalderens tegn i Ballerup Kirke og på Kirketorvet. Flere end 100 frivillige står klar til at gøre aftenen uforglemmelig for både store og små.

For fjerde år stabler Ballerup Kirke igen på fredag den 10. oktober en fantastisk kulturnat på benene. Over 100 frivillige og ansatte er med til det store arrangement, der både byder på musik, middelaldermarked, kampopvisning og en spændende skattejagt for børnene.

»Ideen udsprang af, at vi syntes, vi manglede en kulturnat her i Ballerup. Det skal ikke kun være inde i København, det foregår. Vi afholder det på fjerde år, og vi må sige, at det har været en succes. År for år har vi set en fordobling af deltagere, og det gør det bare så meget sjovere at lave,« fortæller sognepræst Laila Bomose fra Ballerup Kirke.

Kalkmalerierne bliver levende

I år sætter kulturnatten fokus på kirkens gamle kalkmalerier. Middelalderbiskoppen har hørt om dem og kommer til Ballerup med hele sit følge for nu skal der være fest!

Byen kommer til at summe af liv – på torvet er der marked med værkstedet, turneringer, dans og musik for alle byens borgere.

Men oppe ved kirken er der optøjer: De modeller, der har poseret for den berømte Kongstedmaler, har aldrig fået deres løn. Nu er de kommet til Ballerup for at kræve deres ret og Kongstedmaleren får brug for biskoppens hjælp, så roen atter kan sænke sig over kirken.

»I år handler det bogstavelig talt om at gøre historien levende og nærværende ved, at kirkens kalkmalerier træder ud af væggen og fortæller en ret vild historie, som ingen nogensiden havde tænkt på, at de lå inde med. Det er en helt andet og sanselig måde at fortælle historien på, som selvfølgelig underbygges af alt det andet, som sker på kirkepladsen,« fortæller Laila Bomose.

Skattejagt og kampopvisning

Kulturnatten i Ballerup begynder klokken 15 med stort optog fra biblioteket gennem Centrumgaden til kirken. Derefter begynder skattejagten for børn. De bliver løbende sendt afsted fra kirken og får mange sjove oplevelser undervejs. De mindste må gerne have en voksen med, som kan hjælpe dem undervejs.

Klokken 17.40 er der kampopvisning på torvet efterfulgt af koncert, messe og fortællinger i kirken frem til klokken 20, hvor kulturnatten slutter.

Kirkens medarbejdere og de mange frivillige glæder sig til at se en masse friske folk i alle aldre – og håber at kulturnatten i Ballerup bliver en ligeså stor succes, som den har været de forrige år.

»Det er en stor oplevelse at være med til. For det første er vi taknemmelige over, at folk i sognet har lyst til at komme og gøre det til en fest. For det andet er kulturnatten lidt som en humlebi, som egentlig ikke burde kunne flyve, men gør det alligevel,« siger Laila Bomose og fortsætter:

»Det kan kun lade sig gøre, fordi alle er involveret. Alle faggrupper arbejder sammen og forberedelserne har varet det meste af året, fordi vi fremstiller alt selv. Derudover er der alle de frivillige, hvis indsats er afgørende for, at det overhovedet kan lade sig gøre.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *