Kære kommune og Peter Als
debat I jeres forslag til den nye skolestruktur i Ballerup fremgår det, at det er meget vigtigt at samle de tre specialafsnit på hhv. Hedegårdsskolen, Lundebjergskolen og Grantofteskolen for at bevare og bygge videre på den stærke faglighed.

Dette fabrikerer en masse spørgsmål hos mig som mor til et barn med ADHD.

Er i klar over, at disse børn har brug for tryghed, ro, stabilitet og en meget struktureret og forudsigelig hverdag? Ting som måske virker meget små for andre, virker som en kæmpe udfordring for børn med bl.a ADHD, Autisme og andre særlige behov. Hvordan er det lige, jeres nye skolestruktur opfylder dette?

Jeg føler, at I spiller hasard med vores børn, når I fjerner deres tryghed i skolen og på den tilhørerende BFO/Klub/Bygger ved at samle omkring 70 specialelever på Grantofteskolen. I fjerner dem fra deres få venner og sociale relationer, som de har været længe om at bygge op, da dette er en af disse børns meget store udfordringer.

Vores børns trivsel og dermed deres sociale og faglige udvikling, som de fantastiske lærer og støttepædagoger dagligt kæmper for at give dem, vil blive voldsomt forringet – bombet tilbage til start! Børnene opfatter det, som om I straffer dem og forstår det på ingen måde.

En anden begrundelse er, at forældrene til børnene på Ordblindeinstituttet ønsker bedre transportmuligheder til skolen. Hmm – tænker jeg. Tror I børnene med andre udfordringer ’’flyve’’ i skole eller bor lige i nærområdet? Jeg håber I medtænker alle børn og deres mulighed for at fungerer så optimalt som muligt i det almene miljø.

Mit ønske som mor til et barn med fuld ADHD og rigtig mange udfordringer i hverdagen er:

At I lytter til vores børn og det pædagogiske personale, som er omkring dem i deres dagligdag.

At I forstår alvoren og konsekvenserne af disse tiltag i den nye skolestruktur, I ønsker at foretage.

At I forstår, hvilken stor betydning dette har for vores børn, og deres muligheder for at være åbne for indlæring og for at fungerer i det almene miljø.

Lyt nu for pokker til os forældre, som kender vores børn og kan forudse konsekvensen af Jeres tiltag. Lad os bevare de mindre specialafsnit, der glider naturligt ind i almenskolens hverdag, og lad os undgå at samle børnene i et stort specialcenter, hvor sandsynligheden for eksklusion er langt større end inklusion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *