Johnny Tom Ottesen har fået ridderkorset
johnny.jpg
Hæder Den 19. september fik Professor Johnny Tom Ottesen fra Ballerup tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen.

Johnny T. Ottesen er Professor i matematik og arbejder med modellering af bio-medicinske systemer. Hans forskning er af høj international klasse og meget innovativ og retter sig især mod brugen af matematiske systemer til diagnosticering, behandlingsplanlægning og forståelse af sygdomme samt udvikling af ny medicin.

Han har modtaget adskillige priser for sin forskning, både i Danmark og i udlandet – senest Alternativfondets og Forsøgsdyrenes Værns pris for arbejdet med muligheden for at erstatte brug af forsøgsdyr i sundhedsvidenskab med matematiske modeller.

Johnny Tom Ottesen blev udpeget som Professor ved Institut for Natur, Systemer og Modeller ved Roskilde Universitet i 2006. Han er født, opvokset og bosat i Ballerup Kommune, hvor han er kendt som aktiv idrætsudøver blandt ander med mere end 50 år som fodboldspiller i SIF og BSF, hvor han også har virket som ungdomstræner.

Ottesen_Ridderkors-copy

Johnny Tom Ottesen med det flotte ridderkors.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *