Hjælp til de ledige
Debat Hvis ledighed er løsningen, hvad er så problemet?

Der er skåret ned overalt – stadig flere er nedbrudte, udstødte, syge og fattige. Fx er husvilde unge steget med 80 procent under denne regering. Det er en ringe trøst, at det ville have været værre under et VKO-styre.

De Konservatives Karsten Kriegel har intet bud til hvordan vi hjælper de ledige. Socialdemokraten Per Mortensen har nok hjertet på rette sted, og ønsker som jeg, dagpengereglerne rulles tilbage, men hvordan Per?

Med regeringens kommissorium bliver der ikke mulighed for at rette op på skævhederne i dagpengesystemet fordi ændringerne samlet set ikke må blive dyrere, end de er med nuværende regler. Det kommissorium søger kun at svække kravene om forbedringer her og nu.

Det er på tide at fagbevægelsen vågner op og erkender at der er brug for initiativ og handling til at gå en anden vej.

(forkortet af red.)

10 kommentarer om “Hjælp til de ledige”

 1. jørgen flyr siger:

  NAIRU= Non Acceleration Inflation Rate of Unimployment – arbejdsløsheden bliver brugt bevidst til at holde inflationen nede – ved at øge udbuddet af arbejdskraft, give de ledige en nedværdigende behandling og dårlige ydelser, skræmmes og intimideres de arbejdende til ikke at kæmpe og stille lønkrav. Denne kyniske politik har kørt i 20 år i hele EU, hvor man konkurrerer mod hinanden på fattigdom og arbejdsløshed. Vi skal have vendt denne udvikling med større solidaritet og et socialistisk perspektiv, hvor menneskelige og fælles interesser sættes over grådighed og spekulation.

 2. jørgen flyr siger:

  Er det ved at spare, skære, true og straffe, vi skaber ny vækst?
  Det har jeg lidt svært ved at forstå.
  Med mindre man synes, vækst er noget, kun de rige skal opleve.
  Med mindre man synes, forskellene skal være større i det danske samfund, som en Venstre-politiker kom for skade at sige det for nogle år siden.
  Lige nu er der ingen, der tør sige det direkte. Men den politik, regeringen og flertallet i Folketinget fører, er som taget ud af liberalismens grundkogebog:
  Skattelettelser til de rige, fyringstrusler til de ansatte, pisk til de arbejdsløse.
  Så kan de lære det, kan de.
  Der er to krav, vi som almindelige lønmodtagere bør stille:
  Ret til dagpenge, når det ikke er muligt at skaffe sig et job.
  Ret til at kræve en ordentlig løn for et ordentligt arbejde.
  Det er nemlig vejen til vækst for os alle sammen og ikke kun for de udvalgte.

 3. Per Mortensen siger:

  Tak for de pæne ord Jørgen Flyr.
  Jeg aceptere ikke de snævre rammer, dagpenge konsortiet skal arbejde under.
  Men tror dog med de rette tiltag, vil få flere i arbejde og uddanelse. Så der bliver sparet penge.
  Bla. vis man vente tilbage til gamle regler både angående genoptjenings retten og Suplerende dagpenge.
  Her vil folk komme i arbejde og betale skat af det, og ikke modtage dagpenge eller kun en mindre del. De vil holde sig fit ved betalt arbejde, i stedet for gratis aktiverings arbejde.
  De vil holde og udbygge deres eget netværk på arbejdesmarked, i stedet for at blive holdt i hånden og forblive langtids ledige.
  Dette er logik for alle der har været på arbejdesmarked, men Desvære er dagpenge reformen udtænkt af kolde golde hjerner fra DF, Venstre, Radikale Venstre og Konservative. Der ingen kontakt har til ARBEJDESMARKED og forståelse for den Danske model.
  Vedrørende fagbevægelsen, er en fagforening ikke stærkere ind sine medlemmer, for medlemmerne er fagforeningen.
  Her har alt for mange, meldt sig ind i gule fagforetninger.
  Og dermed været med til at save den gren over de selv og deres kollegaer sidder på.
  Er der nogen der hørt de har brokket sig over dagpenge forringelserne nej vel.
  Er der nogen der hørt de har brokket sig om efterlønscorringelserne nej vel.
  For sandheden om de gule er ” De er lavet af arbejdesgivere ! til arbejdesgivere ! For Arbejdesgivere !

 4. jørgen flyr siger:

  Per, du har ikke svaret mig hvordan du som socialdemokrat rulle dagpengeforringelserne tilbage? Dit parti vil jo ikke, og har afvist det ved fnanslovsforhandlingerne. Det kommissorium regeringer har lagt for en reform, vil heller ikke rulle det tilbage, for det må ikke koste noget.

  Per, hvad vil du gøre, når dit parti ikke vil lege med? Det nytter ikke at skyde bolden efter de gule fagforeninger, når du kan forholde dig til LO, som du selv er medlem af.

  Har du foreslået Socialdemokraterne i Ballerup at udtale sig for at at fjerne disse forringelser vedr. halvering af optjenings- og dagpengeperiode?

  Har du foreslået din fagforening det samme?

  Kom nu ud af busken Per – du har vel også selv været med på til at opstille Mette Frederiksen, som folketingskandidat i Ballerup – trods hun har erklæret sig enig i disse forringelser, som du siger du er imod.

 5. Per Mortensen siger:

  Jeg gentager svaret her.
  Vende tilbage til gamle regler både angående genoptjenings retten og Suplerende dagpenge.

 6. Per Mortensen siger:

  Jeg skyder bolden efter de gule fagforetninger falske markedsføring.
  Og at nogen hopper på den, for det svækker lønmodtagerne.
  Det er Lige som at tise i bukserne, en frostkold dag, der giver lidt varme, men bagefter fryser alt til is.
  Og lige for at få noget slået fast.
  Har min fagforening 3F gået forest i kampen mod Socialdumping, kæmpet mod forringelser af efterlønnen, dagpenge forringelser og arbejdesmiljø forringelser.
  Kæmpet bla gennem skævt kampagnen sidste valg, og nu Godt arbejde.
  Personligt har skrevet her og i den landsdækkende presse hvad jeg mener, deltaget i demonstrationer og aktiviter ved stationer og bymidter i kampen for bevarelse af efterlønen og de gamle dagpenge regler.
  Sjovt nok så jeg aldtig nogen fra de gule fagforetninger der, for at kæmpe lønmodtagernes sag.
  Også fremført det i Socialdemokratiske forsamlinger hver gang, der har været en talerstol eller mikrofon ledig.
  Vores borgmester har også for nydeligt været ude, med kritik af dagpenge forringelserne.
  I landsdækkende fjernsyn og aviser.
  Omkring Mette Frederiksen har vi en af landets dygtigste politikere, og som har Socialdemokratiet i Ballerup fulde opbakning.

 7. jørgen flyr siger:

  Per du forholder dig slet ikke til mine spørgsmål, men taler uden om med bragesnak uden selvkritik.. Jeg gentager:

  1)Per, hvad vil du gøre, når dit parti ikke vil lege med? Det nytter ikke at skyde bolden efter de gule fagforeninger, når du kan forholde dig til LO, som du selv er medlem af.

  2) Har du foreslået Socialdemokraterne i Ballerup at udtale sig for at at fjerne disse forringelser vedr. halvering af optjenings- og dagpengeperiode?

  3) Har du foreslået din fagforening det samme?

  Suppl. kommentarer:
  1) Gule fagforeninger har gjort mindre skade end den socialdemokratisk ledede regering og den socialdemokratiske ledede fagbevægelse -begge har svigtet lønmodtagere og ledige. Det er blevet teknokratisk taburet-klæberi frem for aktive interesseorganisationer.
  I får et dårligt valg næste år, hvis I ikke sadler om og leverer resultater. Folk gider ikke jeres tomme ord, talentløse kommissioner og liberale tankegods, så vil de hellere den rene vare med DF og Venstre end noget betændt selvtilfredshed.
  2) Kontanthjælps-Mette har været en katastrofe for fleksjobbere, ledige, kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister osv. Og det kalder du dygtigt. Det er for klamt.

  Jeg nægter at tro, at der ikke findes ærlige socialdemokrater, der tør stå inde for hvad de siger og ikke bare er selvfede proselytter, der synes det er i orden med overgreb på befolkningen, bare det udføres af en socialdemokrat. Det er hamrende utroværdigt og svækker arbejderklassens berettigede krav og medvirker ikke til forandringer, altså til det bedre.

 8. jørgen flyr siger:

  Mette F. har nu skiftet ministerpost fra beskæftigelsesområdet. Her er ikke mere at komme efter. Besparelserne er helt i top og kontanthjælpsmodtagerne kørt i bund. Ansvaret for krisen er placeret. De ledige har betalt for krisen.

 9. jørgen flyr siger:

  Mette Frederiksen er ifølge Per Mortensen – en af landets dygtigste politikere, og har fuld opbakning blandt socialdemokraterne i Ballerup. Udtalelsen må stå på Pers egen regning:

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article5263041.ece

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *