En sygdomsberetning, der endte som solstrålehistorie
Debat Dette læserbrev kræver en kort forhistorie for at berettige overskriften.

I foråret sidste år mærkede jeg pludselig kraftige smerter i ryggen og lænden. Da smerterne imidlertid vedblev, konsulterede jeg min reumatolog på Gentofte Hospital, som henviste mig til hospitalets afdeling for rygproblemer.

For at afkorte en lang historien kan jeg oplyse, at jeg i flere måneder kravlende ved hjælp af mine krykker blev henvist til fysioterapeuter, flere hospitaler med såkaldte eksperter, som ikke kunne give nogen forklaringer, men spurgte mig om en eventuel diagnose og behandling? Ved alle henvisninger er der cirka to må- neders ventetid.

Endnu engang konsulterede jeg kravlende og på krykker min egen læge og forklarede ham situationen. Fire timer senere var jeg akut indlagt på Gentofte Hospital, hvor jeg efter to ugers indlæggelse fik diagnosen »diskusprolaps« og kraftig slidgigt i lænden.

20 smertestillende piller i døgnet og en henvisning til en fysioterapeut, som gav mig forskellige øvelser, som jeg skulle lave i hjemmet. Herefter opgav jeg det offentlige sundhedsvæsen og tog sagen og tegnebogen i egne hænder efter cirka et år i et smertehelvede.

Se så, kære læsere. Her starter så solstrålehistorien. Jeg købte et abonnement til varmtvandsbassinet i Ballerup svømmehal. Yderligere henvendte jeg mig til mit tidligere motionscenter LifeCare på Tempovej for at få hjælp.

Lederen af centret så skrækslagen på min mobile tilstand, men kunne næsten love mig, at jeg efter en måned med massage og akupunktur hos hende, ville kunne bevæge mig uden krykker og uden smerter. Dertil kunne jeg kun svare efter måneders erfaring med det offentlige sundheds- system: »ja goddaw do«.

Efter en måneds behandling på centeret, smed jeg krykkerne og gik rundt uden væsentlige smerter. Efterfølgende blev der lavet et passende motionsprogram til mig.

Ovenstående er hovedsagelig skrevet i håb om at andre kan få gavn af oplysningerne, da jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, som har været ude for en sådan situationen. Jeg håber, at andre kan få nytte af ovenstående. Dette ville glæde mig meget.

En stor tak til min egen læge og til LifeCare på Tempovej.

1 kommentar om “En sygdomsberetning, der endte som solstrålehistorie”

 1. Per Hass Rasmussen siger:

  Ligner meget mit eget forløb, den længste ventetid oplevede jeg dog i Ballerup kommune, da neurologen anbefalede (klogt, synes jeg) træning.

  Efter ca. 3 måneder blev der tid til en visitation, hvor tilbudet var noget jeg vil betragte som peddigrør, jeg svarede “visitøren”, at jeg selv ville tage affære og ikke troede på deres tilbud, samt at nu synes jeg at jeg havde spildt tid nok.

  Mit tilfælde var 2 diskusprolabs + en klemt isciasnerve som gjorde hele venstre side fra nedre ryg og helt ud i venstre fod ukampdygtig + meget smertefuld (en nærliggende sø virkede i denne periode meget tiltrækkende).

  På anbefaling gik jeg så til LifeCare, hvor også i mit tilfælde et par gange massage + akupunktur, efterfulgt af 3 gange kun akupunktur + 3 efterfølgende akupunkturbehandlinger, for at gøre benet helt smertefrit, samt effektiv rygtræning, som jeg stadig går til for at holde den “gamle” krop ved lige var den rigtige behandling.

  Min konklusion er således: Det offentlige er mest interesseret i at trille piller over disken, her dækker staten (med sundhedsstyrelsen i ryggen) med glæde, men vil du have effektiv behandling uden at fylde dig med giftstoffer, så må du gribe til egen lommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *