En meget dårlig idé at lukke Ordblindeinstituttet
Debat Ballerups Kommunalbestyrelse er måske ved at tage en meget dårlig beslutning den 24. november 2014, nemlig at lukke Ordblindeinstituttet og flytte tilbuddet over på en folkeskole.

Ballerup har Danmarks bedste skole for ordblinde hvor de får, selv de værst ramte, ordblinde igennem skolen og ud på den anden side.

Herfra går eleverne videre på en uddannelse og kommer ud som hele mennesker med masser af selvtillid og troen på, at de kan komme igennem alt hvad verden byder dem. Hvorimod i en folkeskole bliver ordblinde tit glemt og sat i anden række med stemplet at de er dumme og kan ikke lære at læse. En del ordblinde kan heller ikke regne fordi de ikke kan forstå den tekst der stå i matematik bøgerne.

Jeg taler fra egen erfaring, da jeg selv er ordblind og har siddet i en folkeskole, hvor min dansklærer bare syntes, at jeg skulle tage mig samme og få styr på det danske. Hun vidste næsten ikke hvad det at være ordblind var.

Jeg kom selv ind på Ordblindeinstituttet i 7. klasse og lærte det første år mindst lige så meget som jeg havde lært de første seks år i folkeskolen. Da jeg kom ud efter 10. klasse gik jeg i lære som elektriker og har nu arbejdet de sidste fire år som elektriker.

Nu er jeg netop gået i gang på skole igen for at læse videre til maskinmester, det ville jeg aldrig kunne have gjort hvis ikke det var fordi jeg hvad gået på Ordblindeinstituttet.

Jeg ved af det er det samme for mange andre og jeg synes derfor at det vil være en meget dårlig ide at lukke Ordblindeinstituttet.

1 kommentar om “En meget dårlig idé at lukke Ordblindeinstituttet”

 1. Nicoline Malene Thorup Stender (tidligere Wittchen) siger:

  Jeg er fuldstændig enig med Jens. At det kan komme til overvejelse at lukke ordblindeinstituttet er mig en gåde. Denne skole gør kun godt, ikke kun i Ballerup, men i samfundet.
  Jeg tror ikke på at ordblinde børn ville kunne få et bedre tilbud end oi.

  Ordblindeinstituttet er en skole som rummer alverdens problematikker, fordi børne på ordblindeinstituttet kommer fra så mange egne, så mange nederlag, så mange svigt fra andre klasser, lære og ikke mindst nogle magtesløse forældre fordi deres barn igen var kommet hjem ked af det fra skole.

  På ordblindeinstituttet løfte lærerne eleverne, de får bygget selvtilliden op igen, samtlig får de puttet de rigtige redskaber ind i børnenes hoveder. Børn på ordblindeinstituttet vokser og lære, det tror jeg ikke de vil kunne på samme måde på en normal skole heller ej om man har en ordblindelinje.

  Da jeg startede på ordblindeinstituttet i 2001 kunne jeg ikke stave til mit efternavn, jeg kunne ikke alfabetet, jeg græd om aften fordi pigerne i min Folke skole klasse havde lånt gummi tarzan og læse, jeg ikke engang læse en Mads & Mette bog.

  Vis i skal noget med ordblindeinstituttet så giv dem kage, fordi de gør det godt, og de løfter de børn som har brug for deres hjælp og de vejleder forældrene til at få vendt børnenes dårlige selvværd til et positivt sind.

  Uden ordblindeinstituttet var jeg intet.

  Tak til de gode lære der er på skolen.

  Hilsen fra en tidligere elev. Nicoline (Malene Wittchen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *