Det ’’nye’’ hold i dameligaen
BMS-falcon-Dameligaholdet-copy.jpg
Alliancen BMS Falcon er klar til en forhåbentlig spændende sæson i dameligaen i basketball. Foto: Privatfoto
Basketball Før sæsonstart indgik oprykkerne fra 1. division, BMS, i en alliance med Falcon.

Samarbejdet har gjort det muligt at samle et hold med tilstrækkelig mange og talentfulde spillere.

Falcon, som opnåede en 7. plads i sidste sæson, havde inden sæsonstart afgang af flere etablerede spillere og stod tilbage med få, talentfulde spillere, mens BMS har en række unge spillere, som gerne vil afprøve og udvikle deres talent på højeste nationale niveau. Falcon BMS udgør dermed ”det nye hold” i dameligaen.

Falcon BMS er det eneste hold i ligaen uden udenlandske spillere og samtidig det yngste, hvor cirka 60 procent af spillerne har en alder på blot 17-18 år. Deres unge alder til trods har flere af dem i sæsonens to første kampe været startere, hvilket siger noget om talentmassen.

Fem spillere fra Falcon spillede i ligaen sidste år sammen med Sarah Sofie Mortensen fra BMS, som spillede på dobbeltlicens. Alt i mens hele syv spillere har deres debut i ligaen i denne sæson. Og tidligere BMS-spiller, Malene Nygaard, er tilbage efter to år i Virum. Det er således et hold med både unge og nye spillere, som skal kæmpe mod de øvrige seks hold i Dameligaen. Og det er da også en udfordring, konkluderer holdets nye portugisiske træner Eugenio Rodrigues:

»Min opgave som træner, er at udvikle den enkelte spiller og at opbygge holdet gennem sæsonen. Det kræver tålmodighed og det er vigtigt, at det sker i et stille og roligt tempo.«
Målet for sæsonen er at nå så langt som muligt og at skabe et dynamisk hold, hvor talentmassen videreudvikles.

»Det er en kort sæson med få kampe i grundspillet og det begrænser desværre vores muligheder for at gøre fremskridt,« mener Eugenio Rodrigues.

Derfor glæder han og holdet sig over det samarbejde, som Dameligaen har lavet med det norske basketball forbund, som giver alle de danske dameligahold to kampe mod norske regionshold (Norge Øst og Norge Vest).

Falcon BMS møder de norske hold henholdsvis lørdag 25. oktober klokken 13.30 og søndag 26. oktober klokken 10. Begge kampe spilles i Bülowsvejhallen på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *