Det går ud over børnene
Debat Det går ud over børnene i familien, når den ene eller begge forældre mister jobbet og falder ud af dagpengesystemet.

Inden året er omme vil næsten 60.000 være faldet ud af dagpengesystemet, heraf en stor del som er børnefamilier. Når far eller mor mister jobbet og falder ud af dagpengesystemet, er der mange som ikke længere kan opretholde den levestandard de har været vant til, da ydelserne når man går fra dagpenge til arbejdsmarkedsydelse, er så lave, svarende til kontanthjælp, at mange ikke har råd til det hus de hidtil har boet i, og derfor er nødt til at flytte, og børnene skal skabe nye relationer.

Eller der ikke længere er råd til at børnene kan gå til de fritidsinteresserer de har været vant til, hvilket giver dem dårligere sociale relationer end deres kammerater, eller helt mister deres kammerater.

Som frivillig aktiv i en familieorganisation, møder jeg disse børn, hvor forældrene ikke har råd til at betale for kontingentet eller deltagerbetalingen til en weekendtur eller en sommerlejr, her må foreningen træde til og hjælpe børn og familier.

SF mener derfor at regeringen hurtigst muligt skal ændre genoptjeningsreglerne, så den ledige ikke skal optjene et års fuldtidsarbejde, men at det fremover skal kunne gøres med et halvt års fuldtidsarbejde, samt at arbejdsmarkedsydelsen skal fastholdes.

Det kunne også være en ide at der blev afsat penge til at hjælpe disse børn med fortsat at kunne gå til de fritidsaktiviteter, de er vant til.

Lad os derfor være enige om at det ikke skal være børnene der betaler prisen, men at vi står sammen om at finde en løsning, som kan være til gavn for hele familien. (forkortet af red)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *