Den store forskel
Debat Vi er tilbøjelige at dømme andre for deres mangel på at få dagligdag, familie, økonomi og ikke mindst børneopdragelse til at gå op i en større helhed, men hvor gode er vi til at indse om den hjælp, en udsat familie har brug for, også er tilstede.

Hænger tilbuddet sammen. er der den forventede dialog og opbakning eller er støtten begrænset til målrettet kun at se evt. problemer fra børnehøjde.

Familier der er kommet ud i torvene har svært ved at få den fulde forståelse fra dem, der i forvejen har et job, og kan få dagligdagen til at hænge sammen osv.

Hvis det skal lykkedes at lave langsigtede løsninger, er det vigtigt, at dem der ikke har problemer i dagligdagen har forståelse for, at der er personer, der bør have krav på at komme først i jobkøen, få arbejdstider der kan indpasses i de problemer dagligdagen byder, med andre ord, vi skal have et helhedssyn i familiesager i større grad end tilfældet er i dag.

Den politiske aftale for budget 2015 har bla. som politisk ambition at der i højre grad skal være et helhedssyn, der hvor beskæftigelsesindsatsen vil møde hensynet til børnenes tarv.

»Der skal derfor arbejdes videre med en øget opmærksomhed på de dilemmaer, der er når kravene til forældrene på arbejdsmarkedsområdet skal gå hånd i hånd med sagsbehandlingen på børneområdet«.

Jeg er af den opfattelse at man med rette kan have en forventning om, at der fremover sikres en mere overskuelig sagsbehandling, for de borgere der har behov for hjælp og støtte til at få dagligdagen til at hænge bedre sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *