Byudvikling – på med ja-hatten
Debat Venstre i Ballerup er glade for, at der med budget 2015’s vedtagelse nu endeligt kommer gang i byudviklingen - i første omgang i Ballerup og Skovlunde.

Vi håber at stationspladsens omdannelse og etablering af den ny plads i fremtiden kan give mere liv til bymidten og hermed også mere handel i Centrumgaden og i Ballerup Centeret.

Denne første fase skal selvfølgelig i årene fremover følges op af flere gode projekter, vi ser for eksempel gerne at Ballerup Bibliotek blive åbnet op ud mod henholdsvis stationspladsen og Centrumgaden. Vi vil også kigge på muligheden for at få et centralt liggende torvemarked, for eksempel med inspiration fra Roskilde.

Ib Marker bekymrer sig om indsnævringen af Ballerup Boulevard i Skovlunde, men vi glæder os i Venstre Ballerup til at få nedsat den alt for høje hastighed og starte op på at skabe en tryggere og bedre sammenhængende Skovlunde Bymidte.

Med Frederikssundmotorvejens åbning i 2015 vil ændrede trafikmønstre muliggøre dette og vi kan se indsnævringsmodellen fungerer flere andre steder, også længere inde af Frederiksundsvej. Løsningen vil også tage højde for god afvikling af buskørsel.

Andre gode nyheder fra budget 2015 i byudviklingsoptikken er også færdiggørelsen af Søndergårds kvarteret i Måløv. Med flere rækkehuse og et fælleshus på vej så er bydelen næsten færdigudviklet, så nu skal de grønne områder med videre færdiglaves.

Vi så med balladen om det malplacerede Lidl-butiks-projekt på F24 grunden, at der er brug for en helhedsplan for Måløvs udvikling. Den glæder vi os til at komme i dialog med borgerne omkring.

Kan vi for eksempel, når vi overtager Frederikssundsvej fra Vejdirektoratet, lave trafikforanstaltninger som muliggør bedre butiksetablering i Hindsgaul centeret? Kan vi gøre mere end de for nyligt vedtagne foranstaltninger med hensyn til trafiksikkerheden omkring Måløv Skole?

En masse spændende projekter står foran os, jeg har taget ja-hatten på, og glæder mig over at der kommer skub på bymidternes udvikling. De skulle nødigt blive ved med at ligne sig selv, som jeg husker dem fra 80’erne og 90’erne, da jeg voksede op i Ballerup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *