Børnene sælger igen julelotteri
Anbragte børn Snart er Børnehjælpsdagens julelotteri på gaden og når det er på gaden, så er sælgerne det også.

Lokale foreningsbørn kan ses på gader og stræder for at sælge lodder, hvor pengene fra de solgte lodder blandt andet går til at hjælpe Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og unge i Danmark.

For hvert solgt lod tjener foreningen eller skoleklassen desuden 8,50 kroner og pengene er som regel øremærket til nyt klubudstyr, udflugter, stævner eller andre fælles aktiviteter.

Sidste år tjente 563 lokale foreninger, klubber og klasser i omegnen af 2,7 millioner kroner via Julelotteriet.

Støtter de anbragte

Dertil kommer altså, at en del af overskuddet som nævnt går til at hjælpe de omkring 15.000 anbragte børn og unge rundt om i landet. Mange af børnene er anbragt på grund af omsorgssvigt, vold, misbrug eller behandlingskrævende diagnoser og mange har det ekstra svært ved juletid, hvor de manglende familierelationer giver store afsavn.

Pengene går til f.eks at afholde julefester for de anbragte børn i en række danske byer.

I år er juleloddet udformet som et postkort, som kan sendes til venner og familie i anledning af højtiden. Motivet på kortet er en collage af kunstneren Anette Wier og har titlen ’Brødre vi var også børn engang’.

De lokale foreninger der i år sælger julelodderne er Ballerup Handicap Idrætsklub, Ballerup Håndbold Club mini U 10-11 og 12, Ballerup Skovlunde Fodbold U14, BSF årgang 2002, Måløv Boldklub U9-10 og 11 samt Måløv Boldklub U12 drenge. Endelig er det 1.A på Måløv Skole, DUI Leg og Virkes Skovlunde afdeling og 7.c på Rosenlundskolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *