Børnekunst og breve til fremtiden
Folkeskolen-200-ar-afslring-25-copy.jpg
Maja og Viktor fra 3.a på Måløv Skole læste deres bidrag op ’til vores efterkommere’ og puttede det i Tidskapslen. Foto: Mikal Schlosser
Jubilæum Skolens 200 års jubilæum blev fejret i Ballerup Centret, hvor det store fælleskunstværk blev præsenteret og tidskapslen til vores efterkommere fyld og forseglet.

I Ballerup Kommune er der blevet gjort meget ud af skolens 200 års jubilæum og onsdag i sidste uge blev kronen sat på værket, da der var afslutningsceremoni og fernisering af et gigantisk kunstværk, som Ballerups skoleelever har skabt i fællesskab.

En masse skoleelever, politikere og andre var samlet på Centertorvet klokken 11.30, hvor ’Måløv All-stars’ indledte afslutningsceremonien med en jubilæumssang.

Derefter var der taler af borgmester Jesper Würtzen, leder af Ballerup Billedskole Mette Gitz-Johansen og centerdirektør for Ballerup Centret Torben Andersen, der kunne fortælle at det færdige kunstværk på cirka 90 m2 skal have sin fremtidige plads på ’’børnenes plads’’ i Ballerup Centret.

Tidskapslen forseglet

Til slut var det tid til at lægge de sidste bidrag i tidskapslen og forsegle den med lak og stempel. Tidskapslen er blevet kørt rundt til alle kommunens skoler, hvor den er blevet fyldt med bidrag fra skolernes elever.

Nu er den kørt til Ballerup Stadsarkiv, hvor den opbevares indtil år 2114, hvor den vil blive åbnet af vores efterkommere.

Men jubilæet er ikke slut endnu. Den 11. november er der temadag om ”elevdemokrati gennem tiden” på Tapeten, hvor skolerne blandt andet skal arbejde med elevrådets udvikling.

Se mere om Ballerups jubilæumsaktiviteter www.pcballerup.dk/skole200.

Folkeskolen-200-ar-afslring-2-copy Folkeskolen-200-ar-afslring-15-copy Folkeskolen-200-ar-afslring-17-copy Folkeskolen-200-ar-afslring-29-copy Folkeskolen-200-ar-afslring-37-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *