Børn fra Springbrættet satte nye rekorder
rek.jpg
Ane-Sofie Bisgaards indre dovendyr kom frem på Store Rekorddag i Fritidsklubben Springbrættet i Smørum. Hun hang i arme og ben på det glatte jernrør i hele 55 minutter. Foto: Privatfoto
Bog Der er netop kommet en ny udgave af Børnenes Rekordbog på gaden - og ligesom sidste år er Fritidsklubben Springbrættet i Smørum flot repræsenteret med hele 31 rekorder i bogen.

Hvert år holder Fritidsklubben Springbrættet i Smørum en ’Store Rekorddag’. I år blev den holdt i maj og her kæmpede klubbens børn bravt med og mod hinanden om at være hurtigst, mest udholdende – eller simpelthen bare mest opfindsom.

For opfindsomhed er bestemt et af kodeordene, når man skimmer de mange rekorder igennem. I alt indeholder bogen over 1000 fantasifulde rekorder, som tæller alt ligefra pigen, der spiste 24,3 gram rødløg på et minut – over drengen, der slog 81 bøvser på et minut – til de 970 stopdansende børn.

»Børnenes Rekordbog er et pædagogisk projekt, hvis fornemmeste opgave er at styrke fællesskab, fantasi, spontanitet og kreativitet hos bøn og give dem et sted, hvor de kan konkurrere på egne præmisser,« fortæller bøgens redaktør Mikael Brøgger.

Springbrættets nye rekorder

Hos Springbrættet i Smørum fik børnene i år sat 15 nye rekorder, så de nu i alt er repræsenteret med 31 rekorder i bogen.

»Med dommere udefra og masser af glade og sprudlende børn kastede vi os ud i det ene rekordforsøg efter det andet,« fortæller pædagog Nikolaj Bondesen om klubbens rekorddag i maj.

»Det var en sjov dag – og lige så sjovt at sidde med rekordbogen nu og se alle vores nye rekorder er kommet i,« tilføjer Nikolaj Bondesen.

De nye rekorder er:

springbrættet-rekordbog-håndbolddriblinger-copy

Håndbolddriblinger
Thekia Nygaard på 12 år spiller meget håndbold i sin fritid og er rigtig dygtig til det. Det viste hun ved at lave 7.256 håndbolddriblinger, hvilket tog 1 time og 25 minutter.

springbrættet-rekordbog-dovendyr2-copy

Dovendyrshængning
Det syrede godt i armene til sidst, men de to seje børn Ane-Sofie Bisgaard og Peter Vaarby, begge 11 år, tog udfordringen op i dovendyrshængning og hang begge i 55 minutter.
De hang i et rundt jernrør i et stillads i lav højde. Man har både arme og ben omkring stangen.

springbrættet-rekordbog-tremandspyramide-copy

Tremandspyramide
11-årige Malte Strømme, 11-årige Ulrikke Henningsen og 10-årige Signe Wolff lavede en tremandspyramide og stod i den i præcis to timer.
De var alle godt ømme, især i knæene bagefter.

Baglæns saltomortaler
Springgymnasten Ludvig Voldmester på 11 år udfordrede sin egen gamle rekord i baglæns saltomortaler og kom op på imponerende 22 baglæns saltoer på et minut.
En flot forbedring af sidste års rekord på 17 saltomortaler.

springbrættet-rekordbog-hulahop-copy

Hulahop
Børnene var fuldstændig rekordvilde på rekorddagen, og Josefine Heisel på 11 år fik udført hele 600 sving med sin hulahopring på blot to minutter.

Waveboard og tennisbold
11-årige Lerke Gaardboe kørte rundt på waveboard og greb en tennisbold, som blev kastet til hende 39 gange.

Gå på hænder
Denne rekord kræver virkelig gode muskler, og det har Malik Bisgaard på 12 år, der gik på hænder i 58,08 sekunder.
Hermed gled rekorden Mads Zebitz af hænde. Hans tid var 29,9 sekunder.

Mariekikskast
Der var nok at kigge på i Springbrættet, da Noah Koefoed Nelson på 12 år ville se, hvor langt han kunne kaste/rulle en Mariekiks, uden at den gik i stykker.
Hans rekord blev på 29,16 meter – ikke spor kikset!

Styltegang
Nicoline Jæger på 12 år gik på stylter i to timer og 30 minutter, og dermed slog hun sin egen, gamle rekord på to timer. Godt gået af Nicoline.

springbrættet-rekordbog-papirslange-copy

Papirsslange
Ved hjælp af tape og gamle reklamer lavede Maja Bisgaard Dubienko på 10 år sig en papirsslange på 11,25 meter.

Stod på andres hænder
Hvad man ikke skal stå model til! Freja Sømberg på 11 år og Isabella Larsen på 12 år lagde hænder til, da Lerke Gaardboe på 11 år stod på deres hænder i fem minutter uden støtte.

springbrættet-rekordbog-bold-på-fod-copy

Fodbold på foden
Jonathan Kimchi på 10 år elsker at spille fodbold. Han udfordrede rekorden i at stå med en fodbold på foden – og triumferede med tiden 30 minutter og 17 sekunder.
Dermed slog han den gamle rekord af Lucas Dean fra Smørumnedre, der stod i 11 minutter og 18 sekunder.

springbrættet-rekordbog-freesh-copy

Stå i freesh
9-årige Alma Lühdorf kæmpede bravt i freesh. Hun stod i to minutter og fem sekunder.
Dermed slog hun rekorden fra Marcus Bach, Hjørring, der stod i et minut og 34 sekunder.

Araberspring
Anders Brix Sørensen på 11 år går til springgymnastik og er meget atletisk. Han lavede 100 araberspring i træk. Han må have været godt rundtosset til sidst.

springbrættet-rekordbog-kongestol-copy

Kongestol
Det blev til ny rekord, da Simon Fisker på 10 år og Alma Lühdorf på 9 år formåede at bære Kirstine Jensen på 9 år rundt i kongestol i 25 minutter og 14 sekunder, inden armene syrede helt til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *