Ballerups børn skal lege bedre
hop.jpg
Motorik og bevægelse er vigtigt for de store børn, som her på Skovlundes legedag for et par uger siden. Men også de mindste har brug for at røre sig og derfor er de nu med i DGI’s kampagne ’Hej skal vi lege’. Foto: Flemming Schiller
Bevægelse En stor kampagne skal gøre børnene i byens institutioner mere fokuserede på at lege.

De bevæger sig egentlig en del i forvejen, men de skal have endnu mere fokus på bevægelse i dagligdagen. Ungerne i Ballerups daginstitutioner skal i denne uge være med i den landsdækkende bevægelsesuge ’Hej skal vi lege’.

Bevægelsesugen skal skabe mere fokus på leg, bevægelse og motoriske udfordringer for de yngste børn, også de 104 yngste børn i Ballerups institutioner.

Børnene skal fægte med farvestrålende pinde, træne balancen og hoppe over trin på en liggende stige. Altsammen for at træne motorikken.

Det er DGI, Børneulykkesfonden og firmaet bObles,der står bag kampagnen, der også rammer ned i et udtalt forældreønske.

Mere motion, tak

En ny undersøgelse, lavet af YouGov for Børneulykkesfonden viser nemlig, at 49,5 procent af forældrene til børn under seks år, ønsker at daginstitutionerne tager initiativ til, at børnene bevæger sig mere. Derfor er det vigtigt for folkene bag kampagnen, at man tager bevægelsen alvorligt.

Men også forældrene har et ansvar, mener man hos Børneulykkesfonden. Derfor opfordrer de til, at forældrene selv skal være aktive sammen med børnene og ikke bare lade dem sidde derhjemme foran computeren eller tv’et.

Hos firmaet bag legeredskaberne, bObles, pointerer man, at det skal være sjovt for børn at lege, men at der også er en motorisk alvor bag legen. Det er her hele kroppen bliver brugt og her bliver fantasien sluppet løs og nye færdigheder fornemmes. Det giver bedre kropsbevidsthed.

Kampagnen løber hele uge 41.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *