Ballerup Bibliotekerne fylder 200 år
chap.jpg
Chapper fra Ramasjang sørger for underholdningen til de mindste, når Ballerup Bibliotek fejrer fødselsdag på lørdag. Foto: Pressefoto
Fest I år er det 200 år siden, at det første bibliotek åbnede i Ballerup. Det bliver fejret i disse dage og toppes med en herlig fødselsdagsfest på lørdag.

I oktober er det 200 år siden Provst Jens Riddermann Schiøth åbnede døren til Ballerups første bibliotek i præstegården. I årenes løb har bibliotekerne rykket rundt på mange forskellige adresser i Ballerup, Måløv og Skovlunde.

Bibliotekerne og læseklubberne i Måløv og Skovlunde fandt sig hurtig tilrette på skolerne. I Ballerup har der også været bibliotek på blandt andet rytterskolerne, men Ballerup præstegård har i lange perioder huset biblioteket.

»På biblioteket og i kulturhusene har vi leget lidt med vores historie. Vi har fundet en masse gamle billeder og lavet en tidslinje-udstilling, som fortæller vores historie i sammenhæng med blandt andet lokalhistorien,« fortæller bibliotekar Lotte Harsder.

På Ballerup Bibliotek er der også blevet bygget en biblioteksstue anno 1814.
»Selvom vi har gjort os umage, har der sneget sig tre tydelige fejl ind. Se om du kan finde fejlene – og deltag i vores konkurrence,« opfordrer Lotte Harsder.

Stor fødselsdagsfest

Lørdag den 11. oktober fra klokken 11 til 15 fejrer Ballerup Bibliotekerne 200 års fødselsdagen med manér på Ballerup Bibliotek – og alle er inviteret med til festen.

Fra klokken 11 er der musik med Ballerup Big Band, der giver den gas på scenen i gågaden, hvor der også bliver disket op med byens længste lagkage og ditto kaffebord.

Klokken 12 går René Gummer og band på scenen i bibliotekets café, og klokken 13.30 er der fest for børnene, når Chapper fra Ramasjang kigger forbi med et forrygende musikalsk show for børn i alle aldre.

chapper-copy

Med Chappers Jam Beat Band Show, kan man lære, hvordan man laver de fedeste sange, skriver de vildeste tekster og kommer frem med de sygeste beats.

Chapper og bandet tager publikum med rundt på en underholdende rejse i musikkens mange funky og forrygende facetter. Et show, hvor publikum også har mulighed for at deltage aktivt, og hvor det hele går op i en højere enhed, når de jammer, synger sort, gætter, laver beats og fyrer den for vildt af sammen med Chapper og bandet.

Hele dagen vil der desuden være en masse forskellige gamle lege og en stor skattejagt på biblioteket i Ballerup.

I kulturhusene i Måløv og Skovlunde fejres dagen med gratis kaffe og kage samt skattejagt for børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *