Antorini mødte Borupgaards elever
Antorini-på-Boag4-copy.jpg
Eleverne havde forberedt sig grundigt til undervisningsministerens besøg, hvor de blandt andet fortalte om gymnasiets samarbejde med folkeskolerne. Foto: Privatfoto
Ministerbesøg Borupgaard Gymnasium havde fredag før efterårsferien besøg af undervisningsminister Christine Antorini.

Selv om undervisningsminister Christine Antorini for tiden har travlt med mange folkeskolebesøg i forbindelse med reformen, brugte hun alligevel fredag før efterårsferien et par timer på Borupgaard Gymnasium, hvor hun først og fremmest skulle møde eleverne.

Programmet havde tre fokuspunkter: elevindflydelse, samarbejdet med de lokale folkeskoler og skolens internationale arbejde.

Antorini-på-Boag3-copy

Repræsentanter for elevrådet var mødt velforberedte op og fremførte selvsikkert deres synspunkter omkring elevindflydelse i nutidens gymnasium. Eleverne fortalte livligt om blandt andet PLANprojektet, hvor eleverne er PlanFaddere for 40 børn i Bondo i Kenya.

Det var klart, at her var en gruppe elever som var vant til at diskutere undervisning og gymnasieliv.

Antorini-på-Boag1-copy

Agenter i folkeskolen

Efter mødet med elevrådet mødte Antorini repræsentanter for Borupgaards Science- og SprogAgenter. I agentordningen underviser BOAG-elever de store klasser i folkeskolen i naturvidenskabelige – og nu også i sproglige – emner. Formålet med ordningen er dobbelt, da den dels styrker gymnasielevernes kommunikative kompetencer og dels giver folkeskolens elever direkte erfaringer med gymnasiet.

Antorini-på-Boag2-copy

Det tredje punkt, internationalisering, handlede blandt andet om Borupgaards samarbejde med Kina med fokus på begrebet livsduelighed som et mål for uddannelsen i Danmark: Vi skal ikke bare lære noget, vi skal også kunne begå os i samfundet.

Denne tråd tog Christine Antorini op i sin afsluttende tale i kantinen til alle skolens elever. Hun understregede stærkt behovet for faglig fordybelse:

»Det er afgørende at blive virkelig dygtig inden for et bestemt område. Men lige så vigtigt er det i det moderne samfund at kunne bruge sin viden i samarbejde med andre, at bringe sig selv i spil.«

Antorini-på-Boag5-copy

Antorini talte engageret og uden manuskript, og at dømme efter stilheden i salen og de efterfølgende samtaler på gangene havde undervisningsministerens besøg gjort indtryk.

Antorini-på-Boag6-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *