Åbent brev til S, SF og Ø i Ballerup
Debat I et demokrati kræver det politisk vilje at sørge for alle vores borgere, de syge, ledige, socialt udsatte bliver trukket med op, så de kan leve bare en hæderlig tilværelse. Så ville vi have et rigere samfund.

Alle taler om at valgkampen til Folketinget og dermed dagpengereformen er startet. Hvad mon sker ved Bjarne Corydons forhandlingsbord i november eller vil den afgørende kamp stå internt blandt dagpengekommissionens medlemmer, hvorved Folketinget reduceres til et ekspeditionskontor? Uden større opbakning i Socialdemokratiet, fagbevægelsen og offentligheden, kan vi godt glemme alt om en bedre dagpengereform.

Fagbevægelsen og det politiske centrum-venstre står svagt og stort set ingen har endnu udstukket et klart mål for en ny dagpengereform. Ingen har givet konkrete bud på en samlet reforms indhold og startet en politisk kampagne for en sådan reform. Der er ikke engang en fælles erkendelse af, at det afgørende slag for et nyt og bedre dagpengesystem skal slås i den kommende lange valgkamp.

Hvis ikke Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten får et stærkt og klart politisk mandat hos vælgerne til at sikre en ny og bedre dagpengereform, bliver der ikke meget at hente for Harald Børsting i dagpengekommissionen eller for Socialdemokraterne ved forhandlingsbordet.

Der kommer ikke en god løsning efter et valg, hvis ikke politikerne lokalt, vil sikre forbedring af dagpengeretten. Det starter med jer. Svar udbedes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *