17 millioner kroner til Skovlunde Bymidte
Skovlunde-Bymidte-Plantegning-copy1.jpg
Udviklingen af Skovlunde Bymidte går i gang næste år, hvor der er afsat penge til en indsnævring af Ballerup Boulevard. Det er første skridt på vejen mod at få forenet nord og syd i Skovlunde. Foto: Illustration
Byudvikling Næste år går arbejdet med fremtidens Skovlunde i gang. Nord og syd skal forenes ved en indsnævring af Ballerup Boulevard.

Selvom der har været meget stille omkring projekt Skovlunde Bymidte, siden vinderen af arkitektkonkurrencen blev fundet i juni, arbejdes der intenst i kulisserne for at få projektet sparket i gang.

»Vi arbejder på at gøre visionerne virkelige og få inddraget de relevante beslutningstagere i planlægningen. Ballerup Kommune ejer ikke selv så mange kvadratmeter i Skovlunde Bymidte, og derfor kan vi desværre ikke selv bestemme, hvor hurtigt det skal gå, siger borgmester Jesper Würtzen (A) og fortsætter:

»Vi er afhængige af, at en lang række grundejere løfter deres del af opgaven sammen med os for at realisere udviklingsplanen. Heldigvis er der en meget positiv stemning omkring de nye planer og de nye rammer for mere byliv, der skal sikre et endnu bedre handelsliv.«

Ballerup Kommune har blandt andet holdt møde med ejeren af Skovlunde Centret, som er en vigtig medspiller og brik i udviklingsplanen for Skovlunde Bymidte.

Nord og syd forenes

Et af hovedelementerne i vinderprojektet fra tegnestuen Vandkunsten er at få samlet Skovlunde. Som det er nu, ligger Ballerup Boulevard som en kile tværs gennem bydelen.

For at få brudt den opdeling ligger der i bymidteprojektet en plan om at indsnævre boulevarden og sætte hastighedsbegrænsningen ned. I den forbindelse vil der blive skabt en bred forgængerovergang over Ballerup Boulevard, som skal sikre en bedre forbindelse mellem nord og syd i Skovlunde.

Indsnævringen af boulevarden bliver første skridt på vejen i udviklingen af Skovlunde Bymidte, og der er allerede afsat penge til det:

»I budgettet for 2015 har vi netop afsat 17 millioner kroner til at lave den foreslåede indsnævring af Ballerup Boulevard, og vi regner med at dette arbejde kan gå i gang i løbet af 2015, siger Jesper Würtzen.

Fakta: Udviklingsplanen kort fortalt

Vinderforslagets hovedidé bygger på et nordsydgående bystræde fra stationen i nord til Kulturhuset i syd.

Undervejs bliver der mulighed for at krydse Ballerup Boulevard på en sikker og tryg måde, da boulevarden mellem krydset ved Torvevej/Bybjergvej og frem til Bybuen laves om til en ét-sporet vej med lav hastighed.

Bystrædet deles op i et handelsstræde nord for boulevarden og et kulturstræde syd for boulevarden. Hele strædet er kendetegnet ved en varieret byrumsstruktur med gade-/strædeforløb, forskelligartede pladsdannelser og forskellige byfunktioner såsom butikscenter, kontorbyggeri, kulturtilbud og boliger.

Butikscenteret placeres mod Ballerup Boulevard for synlighed og skaber sammen med indsnævringen af boulevarden en opfattelse af Skovlunde som en sammenhængende by.

Skovlunde-Bymidte---Tegning2-copy Skovlunde-Bymidte---Tegning3-copy

1 kommentar om “17 millioner kroner til Skovlunde Bymidte”

 1. Paul Pedérsen siger:

  Jeg syndtes det er en dårlig ide at gå ind i et så stort og dyrt projekt p.g.a. Ballerups store
  gældsætning og de efterfølgende renteudgifter. En større afskrivninger af gælden havde
  været på sin plads inden opstart af projektet.
  Pengene kan kun findes gennem ydeligere skatteopkrævninger, eksempelvis Grundskylden
  som sikkert endnu engang kommer til at lægge for, trods den store forskel med nabo kommunen Herlev. Ældre Ballerup borgere, – som har været med til at dække Kommunens udgifter igennem mange år, føler sig hårdt ramt da vores ønske er stadig at kunne blive boende længst mulig i egen hjem – hvis økonomien tillader det.
  En opsparing til et så stort projekt havde været på sin plads inden man går igang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *