Visitationen er uafhængig
Debat Svar til Anni Jensen.

Kære Anni Jensen. Du havde i forrige uge et læserbrev i avisen, hvor du gav udtryk for dine oplevelser med kommunens visitation af hjemmepleje. Jeg har læst dit læserbrev med interesse, og jeg er naturligvis ked af, at du føler dig afvist. Det har bestemt ikke været hensigten.

Når man som borger er berettiget hjemmehjælp, kan man vælge at modtage hjælpen fra én af Ballerup Kommunes godkendte leverandører. Dem er der seks af, hvoraf den kommunale hjemmepleje er én af dem.

Når man som borger har valgt leverandør, så er både leverandøren og borgeren forpligtet til at oplyse Visitationen, hvis hjælpen ikke længere er nødvendig, eller hvis hjælpen ofte bliver meldt fra. Herefter tager Visitationen kontakt til borgeren for at følge op på situationen.

Her ser det ud til, at der opstået uklarhed om Visitationens rolle i din sag, da vi måske ikke har været gode nok til at forklare, hvad vores konkrete rolle er.

I håbet om at kunne give dig en bedre oplevelse af den visiterede hjælp, blev du orienteret om muligheden for at skifte fra den nuværende leverandør til en anden i stedet, hvilket du, som nævnt i dit læserbrev, takkede ja til.

Der er således ikke tale om, at du som person er blevet fravalgt af Ballerup Kommunes Hjemmepleje. Visitationen er som nævnt en uafhængig instans, og vi har blot ønsket at vejlede dig om dine muligheder for at skifte leverandør, i håbet om en bedre oplevelse fra din side.

Det er derfor med stor ærgrelse, at jeg ud fra dit læserbrev i Ballerup Bladet kan se, at du har oplevet det som en afvisning. Det er ikke tilfældet, og det har heller ikke været hensigten. Hvis du har behov for yderligere oplysninger, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *