Vi har fokus på Centrumgaden
Debat I Ballerup Bladet den 9. september skriver Kenneth Sylvesth i ’Formanden har ordet’ om risikoen for at Centrumgaden kommer til at sygne hen, når der sker et generationsskifte i de gamle specialbutikker. 

Ballerup Kommune kan kun være enig med Sylvesth i, at en livlig, velfungerende Centrumgade er ønskværdig og vigtig for hele Ballerup. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at understøtte gadens udvikling og fremtidige tiltrækningskraft.

Jeg er ikke enig i, at løsningen ligger i at tillade boliger og liberalt erhverv i stueplan i gågaden.

Det er vigtigt, at stueetagerne anvendes til butikker, caféer og lignende funktioner, som tiltrækker kunder og dermed bidrager til, at der er liv i Centrumgade og kunder til de andre butikker. For øvrigt er det meget lidt attraktivt at bo i stueetagen ud til en gågade. Det ville i givet fald være nødvendigt at lukke facaderne for at give beboerne mulighed for privatliv, og lukkede facader i en gågade virker ’døde’ og bidrager ikke til bylivet. Jeg er overbevist om, at det ville være en forkert vej at gå. Der skal nok mere gennemgribende tiltag til.

Heldigvis står vi netop nu i den gunstige situation, at vi i samarbejde med Realdania skal i gang med det store Kickstart-projekt for bymidten, som blev omtalt i Ballerup Bladet tidligere på sommeren.

Projektet fokuserer i første omgang på en omdannelse af banegårdspladsen til kombineret busterminal og opholdsplads/’byens torv’. Men derudover er det tanken, at denne omdannelse kan være med til at sætte gang i en positiv udvikling i hele bymidten, herunder fortætning af bebyggelsen med fokus på boliger, hvilket kan medvirke til at skaffe flere mennesker til bymidten, og dermed både kundegrundlag til butikkerne og liv i Centrumgaden.
Realdania giver 25 mio. kr. til omdannelsesprojektet, kommunen supplerer med yderligere 25 mio. kr. Det er jo et rigtig godt udgangspunkt, og vi regner med, at man vil kunne se meget konkrete resultater af hele dette stort anlagte projekt i løbet af et par år.

4 kommentarer om “Vi har fokus på Centrumgaden”

 1. Tommy Pedersen siger:

  Ja sådan er det åbenbart blevet med socialdemokraterne, der kommer altid en god løsning i morgen.

  Skal vi så også vente et par år med at kommunen får gjort op med at forretningerne (især restauranter) bruger gågaden som perkeringsplads.
  Politiets ressoucer skal naturligvis bruges der hvor der sker mere alvorlig kriminalitet, men kommunen har så heller ikke noget at byde ind med – for sådan er det jo.

  Jo Ballerup er blevet grå og kedelig, og man begynder da også at overveje Grethe Larsen (S)ord med at hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, kan man flytte ud af kommunegrænsen.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Ja, der er meget snak, men ikke så meget handling.

  1. Niels Gulbech-Eiruff siger:

   Et interessant indlæg fra Karsten Kriegel, hvor jeg savner et forslag i stedet for en “one-liner”, som ikke fortæller noget om hvad C vil byde ind med.

 3. Per Mortensen siger:

  Jeg erindre Karsten Kriegel og de Konservative sidst det var op at vende.
  Stemte mod dispensation til en ejendomsmægler, kunne flytte ned i stue etage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *