Vi er optaget af at nedbringe gælden
Debat  John Keller-Larsen havde i sidste uge et læserbrev i Ballerup Bladet om kommunens gæld.

I Kommunalbestyrelsen er vi meget optaget af at nedbringe kommunens gæld, og derfor indeholder kommunens økonomiske strategi en målsætning om, at kommunens gæld skal sænkes med mere end 50 millioner kroner i denne valgperiode.

Tidligere har vi ganske rigtigt haft en gæld i nærheden af 750 millioner kroner, men de seneste år har vi nedbragt gælden. Alene i 2013 nedbragte vi gælden med 49 millioner kroner, så vi ved starten af 2014 havde en samlet gæld på 665 millioner kroner.

Vi ønsker fortsat at reducere gælden, og selvom vi ikke afsætter særskilte midler til at nedbringe gælden i de politiske aftaler, vil gælden blive nedbragt, da vores låneoptag er mindre end vores afdrag.

Da vores gæld var på det højeste var vi blandt de 15 mest forgældede kommuner, hvis man måler pr. indbygger. Med vores nuværende gæld ligger vi gældsmæssigt placeret som nummer 33 ud af landets 98 kommuner – en position vi selvfølgelig regner med at forbedre i årene der kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *