Vend integrationen på hovedet
Debat Kære politiker, hvornår slipper vi for at skulle høre på jeres endeløse sang om bedre og mere integration, så snart der opstå endnu et problem med den del af befolkningen, som har en anden kulturel baggrund end dansk?

Hvis man som person foretager sig nogle valg, har det nogle konsekvenser. Sådan er det i alle livets til- og fravalg.

Hvorfor skal vi som beboere i dette land høre på, at det er os, der skal intregrere – ikke kun nye borgere, men også borgere med anden etnisk bagrund der går generationer tilbage?

Hvorfor skal vi blive ved med, at blive tudet ørerne fulde af, at vi gør andre kulturer til ofrer for vores intolerance.

Vi er ikke og har aldrig været intolerante i dette land. Vi er et venligt folk som er både gæstfrie og imødekommende overfor fremmede.

Vi skal ikke føle hverken skyld eller skam over, at nogle vælger at drage i krig for at støtte deres brødre og søstre i andre lande, og vi skal ikke føle skyld over, at nogle vælger at leve uden for samfundets normer.

Vi skal respektere andres normer og levevis, men det kan da ikke være vores hovedopgave at skulle behandle disse mennesker hverken dårligere eller bedre end danskere ved at poste penge og socialarbejder ind i at integrere, som det så pænt hedder. Hvor er eget ansvar?

Jeg har selv boede i udlandet, syd for Tunis grænse, og der var det min – og kun min – opgave at føre mig selv ind i det nye samfund og indrette mig efter de spilleregler, der var i det pågældende land.

Der fik jeg ikke et ”card de blanc” der sagde: Velkommen til vores land sønnike. Nu skal du høre. Har du ikke noget job, skal du bare gå hen på det kontor og få forsørgelse.

Er du syg skal du bare tage til læge. Er du meget syg skal vi nok ordne dig på hospitalet.

Skal du på job, så send dine børn i børnehave, og når de er store nok så lad dem bare komme i skole, og har de lyst, giver vi dem også en universitetsuddannelse, ja hele paletten ligger foran dig til og med kvit og frit.

Vi kan ikke gå i skole for dig, vi kan ikke gå på job for dig. Det er det eneste du skal selv.

Velkommen til Danmark, det eneste vi ærbødigst beder dig om er, tag lige nogle gratis kurser så du kan blive en del af fællesskabet og være med til at betale til den fælles kasse.

Og gør dig så lige den ulejlighed at anerkende, at for at et samfund kan fungere, er der nogle fælles regler, vi alle må leve under, for det ikke skal ende i anarki. Og ja nogle regler er pisseirriterende, men sådan er det bare. Hvilke regler, du lever efter selv, er op til dig, bare du holder dig indenfor samfundets grundregler.

Endnu engang velkommen. Tag for dig af retterne, det er ikke godt, at du måtte flygte fra dit hjemland, men når det nu skulle være, så er du landet på gevinstfeltet der siger: Frit Valg på Alle Hylder. Du skal bare lige selv hente din gevinst. Det vel ikke så dumt?

Ja du var et offer i dit hjemland, det du ikke her. Her har du muligheder for, at tænke og praktisere, som du vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *