Vedrørende svanefamilien ved Rugvængets Skole
Debat Vi er mange der har fulgt svanefamilien der fik seks unger i maj måned.

Efter to uger var der tre unger, der var blevet dræbt ved kvældning (som omtalt i tidl. udgave Ballerup Bladet) og der var kastet sten i reden. En indkøbsvogn er ligeledes blevet smidt ned i reden. Og ved siden af reden lå en død unge.

Der går tre måneder og familien får lov til at leve i fred. I uge 33 er der yderligere to unger der er væk, de er nok også er blevet dræbt. Nogle mennesker der bor lige ved søen, fortæller at svanefar har fået brækket sin vinge.

I uge 34 er der kun èn unge tilbage. Jeg fodrer ungen med noget brød og den kommer helt over til mig og spiser fra min hånd. Om torsdagen er den sidste unge også væk. Men begge forældre er der stadig.

Vi er mange der er kede af og vrede over denne dyremishandling og ondskab rettet mod svanefamilien. Der er masser af dyreliv ved den lille sø bag ved skolen.

Mit forslag er at der bliver sat videokameraer op i træerne så man kan få fat i synderne. Det må være en opgave for teknisk forvaltning.

Eller at man kan opfordre de mange mennesker som bor tæt ved søen om at ringe til politiet hvis de ser noget misrøgt, når det nu bliver yngletid igen næste år.

Et svanepar holder sammen hele livet, og bygger rede det samme sted hvert år. Dette par var bare så uheldige at vælge søen bag Rugvængets Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *