Udvalgsformand rystet over svanedrab
svaneunge.jpg
Svanerne ved søen bag Rugvængets Skole har været hårdt ramt. Alle seks unger er blevet slået ihjel af ukendte gerningsmænd. Nu vil Ballerup Kommune se på, om der kan gøres noget. Foto: Privatfoto
Dyremishandling En hel svanefamilie er stort set blevet udryddet ved søen bag Rugvængets Skole. Nu vil Teknik- og Miljøudvalget gå ind i sagen.

Siden maj måned er det gået helt galt for en svanefamilie, der bor ved søen bag Rugvængets Skole. De fik seks unger og siden er de alle forsvundet, formentlig slået ihjel af ukendte gerningsmænd. Ingen har set noget og derfor er der ingen spor af hvem, der har slået de værgeløse dyr ihjel.

Men sagen ryster mange beboere i området og også formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A), er rystet over drabene.

»Det vender sig i mig, når jeg hører om den slags. Det er ufatteligt, at nogen kan gøre den slags mod forsvarsløse dyr. Man kan frygte, at det næste gang bliver mennesker det går ud over, siger Helle Tiedemann, som nu vil drøfte med sit udvalg, om de kan gøre noget for at stoppe mishandlingen.

Adgang til naturen

»Vi vil drøfte det på det kommende møde og se, om vi kan finde en måde at løse det på. Om det er indhegning eller overvågning ved jeg ikke, og jeg ved slet ikke, om vi kan gøre noget. Men det er trist, at det skal være nødvendigt,« siger Helle Tiedemann.

Hun pointerer samtidig, at det er vigtigt, at man i Ballerup har en fri natur, hvor der ikke er for mange begrænsninger til naturen, når Ballerup er en så grøn kommune.

Men under alle omstændigheder er sagen nu kommet op på politisk niveau og her vil man den kommende tid drøfte, om der kan findes en løsning, så man måske kan undgå lignende sager fremover.

Læs også: Læserbrev vedrørende svanefamilien og endnu et læserbrev: At være grim ælling er ikke så nemt

svanefamilien3-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *