Tre kilometer fra Svend E til Svend E
debat Afstande er en underlig størrelse.... Eksempelvis kunne min gamle far, som var plejehjemsbeboer, ikke overkomme at bevæge sig den halve meter, der var nødvendigt for at få en slurk vand fra det glas, der var placeret på bordet foran ham.

En afstand på cirka 50 centimeter, der sidenhen fik ham hospitalsindlagt som dødsmærket…. af dehydering!

Uretfærdigt fordelt måske, også når man nu ved at visse maratonløbere rask væk kan snuppe 42 kilometer før frokost og siden hen tæt på det samme om eftermiddagen, uden problemer og dehydering.

I Egebjerg har man nu også fået nogle store afstands ’’problemer’’ både med bus i tomgang, overskudsæg som skal kastes – og ikke mindst med nogle børnehave børn, der skal ud på en cirka halv kilometer befærdet vej for at undgå at den priviligerede villahave idyl i Egebjerg bliver udsat for ’’støj’’.

Meget betryggende er det dog at formand for teknik og miljøudvalget, Helle Tidemann, fra den børnevenlige kommune Ballerup, forsikrer alle om, at det både er sundt at gå og at ingen endnu er døde af sådan en ’’lille tur’’, langs den befærdede og trafikstinkende Skovvej!

’’Lille tur’’ er også den opfattelse der er at finde hos Svend E., som efter 46 spændende år takker af og efterlader Skovlunde Centrum med endnu et hul i den i forvejen trøstesløse butikstandrække.

Et vedmodigt farvel fra både Svend E og Svend E. pigerne, der let trøstende tilføjer at der KUN er tre kilometer til nærmeste Svend E. butik i Ballerup Centeret, hvis man skulle komme i bekneb for en trusse eller top til festen.

KUN tre kilometer! Som måske ikke syntes meget for alle, men dog rigtig meget for nogen, er et godt eksempel på de konsekvenser og den butiksafvikling man bevidst har påført Skovlunde ved helt enøjet at centralisere kulturtilbud, inkøb, trafik, byfornyelse og den offentlige forvaltning i og omkring Ballerup centrum.

En forandring, der rykker ved den balance, er ikke bare tre kilometer væk men lysår, da Skovlunde endnu ikke har set den socialdemokratiske lokalpolitiker med visioner for alle, der kan løfte den stol med klister, der åbenbart er påført af rækken af forgængere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *