Tiedemann lover sikker afsætning for udflytterbørnene
Udflytterbørnehaver Udvalgsformanden står fast på beslutningen om, at der ikke må køre busser på Tranemosevej, men lover nu, at afsætningspladsen på Skovvej bliver flyttet længere ind i terrænet. Alternativt må institutionerne vælge at køre til hytterne i mindre busser.

Der er sagt og skrevet meget om de to udflytterbørnehaver på Tranemosevej i Egebjerg, siden vi her i Ballerup Bladet for to uger siden bragte artiklen om, at de følte sig tromlet af Ballerup Kommune.

Kommunens teknik- og miljøudvalg havde uden at informere børnehaverne besluttet, af forbyde buskørsel på Tranemosevej og de tilstødende villaveje. Dermed kan udflytterbørnehaverne ikke længere fragte børnene, som kommer fra Købehavns Kommune, helt hen til hytterne på Tranemosevej, hvor de holder til – og for den enes vedkommende har gjort det i over 40 år. I stedet skal børn, personale og oppakning sættes af på Skovvej og gå op til 450 meter til hytterne.

Børnehaverne klagede til kommunen over, at de ikke var blevet partshørt og har efterfølgende fået mulighed for at indsende deres høringssvar. Sagen skal nu behandles igen på næste teknik- og miljøudvalgsmøde i denne uge.

Sagen på dagsordenen

Det tegner dog ikke til, at der bliver ændret på beslutningen. Men udvalgsformand Helle Tiedemann har lyttet til kritikken fra udflytterbørnehaverne, og udvalget vil derfor gøre afsætningenspladsen på Skovvej mere sikker ved at rykke den længere ind i terrænet.

»Der er ikke nogle børn, der skal sættes af på en trafikeret vej. Det vil jeg altså gerne understrege. Vi har kigge på forholdene derude, og vi kan sagtens lave en sikker p-plads til busserne. Vi rykker den lidt længere ind på det lille markareal derude, så den kommer længere væk fra Skovvej,« forklarer Helle Tiedemann (A).

Alternativt foreslår hun udflytterbørnehaverne, at de kan komme i mindre busser, hvis de fortsat vil køre helt hen til hytterne. Men buslommen bliver etableret uanset, slår hun fast.

Kvarteret lagt for had

Sagen om udflytterbørnehaverne tog en helt anden drejning, da gratisavisen Metroxpress et par dage efter artiklen i Ballerup Bladet, skrev artiklen ’Vrede naboer kaster æg efter børnehavebørn’, hvor de skrev at udflytterbørnehaverne på Tranemosevej blev chikaneret af naboerne. Artiklen var ’mest læste’ i flere dage og bredte sig med lynets hast via de sociale medier, hvor mange skældte naboerne og Ballerup Kommune ud.

Efterfølgende har flere naboer taget afstand fra disse handlinger. Blandt andet skrev en beboer på Tranemosevej, Lone Mølgaard et debatindlæg i Politiken, hvor hun skrev:

»Jeg har rigtig svært ved at forstå den hetz, der kører mod os beboere i kvarteret. Jeg kan slet ikke genkende situationen, og påstandene om æggekastning, som de fleste bider mærke i, er bygget på et meget løst grundlag, som helt sikkert ikke tåler et tjek hos Pressenævnet.«

Hård tone

Hos teknik- og miljøudvalgsformand Helle Tiedemann har telefonen også kimet i et væk siden Metroxpress’ artikel. Og hun fortæller, at hun har fået mange ubehagelige henvendelser fra nær og fjern.

»Jeg er politiker og har været det i mange år, så jeg er forberedt på sådan noget her. Men det gør mig oprigtigt ked af det, at denne her sag er gået så meget ud over beboerne derude, som jo nærmest er blevet lagt for had. Jeg synes, at der har været en meget hård og uforsonlig tone i debatten, som har kørt meget på beboern. De naboer, jeg har talt med derude, er meget rystede og kede af det,« siger Helle Tiedemann og tilføjer:

»Jeg har meget svært ved at forestille mig, at ældre mennesker står og kaster æg efter børn. Men hvis det virkelig er sket, så kan jeg naturligvis kun tage skarp afstand fra det.«

Sagen bliver behandlet på teknik- og miljøudvalgsmødet tirsdag den 2. september, hvor udvalget også skal tage stilling til et ønske fra udflytterbørnehavernes om at udsætte busforbuddet, så det ikke træder i kraft med det samme. Ballerup Bladet følger naturligvis op på sagen i næste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *