S: Vi vil have BFO-taksterne ned
Fritid Det er for dyrt at gå i Ballerups BFO’er efter skolereformen. Derfor vil politikerne nu gøre det billigere og leder efter pengene i det nye budget.

Da skolereformen trådte i kraft efter sommerferien blev antallet af timer i skolen øget. Det betød samtidig, at antallet af timer i fritidsordningerne faldt en del. Derfor var det oplagt, at en række kommuner satte taksten ned i forbindelse med det nye skoleår.

Taksten blev også sat lidt ned i Ballerup, så taksten nu er 1400 kroner pr. måned, men det fald på 45 kroner som er sket efter sommerferien slet ikke nok. Det mener Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget. Han vil nu arbejde på at sætte taksten ned i de kommunale BFO’er.

Fastholde eleverne

»Allerede i foråret var jeg meget klar i mælet med, at prisen var for høj, i betragtning af, at tiden i BFO’erne er faldet. Men nu går vi så ind i budgetforhandlingerne med de andre partier, så det er vores ambition, at få taksten sat ned,« siger Peter Als.

Udvalgsformanden kan ikke sige, hvor meget prisen skal ned, men det er vigtigt, at prisen i hvert fald sænkes, så Ballerup kan fastholde de mange elever, som i forvejen benytter fritidsordningene.

»Vi har et højt antal elever, der bruger vores BFO’er og det vil vi meget gerne fortsætte med at have. Derfor er det vigtigt, at vi får nogle priser, der ikke er alt for høje,« siger Peter Als.

Der er budgetseminar for kommunalbestyrelsen torsdag den 11. september og derefter skal der forhandles indtil 6. oktober, hvor budgettet skal være forhandlet på plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *