Pengeregn over naturen
Bevilling Ballerup Kommune vil give penge til at gøre naturen lidt lækrere.

Ballerup er en grøn kommune med rigtig mange grønne områder og åndehuller. Og det skal der blive ved med at være. Derfor skal naturen vedligeholdes og genoprettes, så kommunens borgere kan bruge de mange grønne arealer bedst muligt. På den baggrund har kommunalbestyrelsen besluttet at give mere end 1,6 millioner kroner til at fastholde og øge kvaliteten og biodiversiteten i naturen, præcis som det er målet i Grøn Plan for Balleup Kommune.

Det betyder, at kommunens mange søer skal plejes og at man i år også vil prioritere søerne. Kommunen vil derfor rydde underskov langs søbredderne, således at forårssolen kan varme vandet op til fordel for dyrelivet i søen og samtidig så vinden kan røre i vandet, såder ikke dannes alger. Endelig er rydningen også til gavn for en varieret vegetation og for at borgerne kan se søerne bedre.

Stier og træer

Kommunen vil også renovere naturstierne. De har stor rekreativ betydning og er afgørende for, at borgerne bruger naturen og kommer ud i den friske luft. Stierne er også meget brugte af cyklister. Blandt de strækninger der trænger til renovering er Lundegårdssstiens forlængelse mod Kildesvinget og stien mellem Harrestrupvej og Marbækvej.

Også en del inventar i naturområderne trænger til en opdatering, hvor det især er genopretning af fiskebroer og sheltere der skal klares ligesom plankebroen i Møllemosen skal gøres færdig og der skal sættes en brændekasse op ved bålpladsen ved Svanesøen.

Endelig skal en række beplantninger og træer i de bynære områder genoprettes, udtyndes og efterplantes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *