Nu er det slut med hjemmeplejen
Debat Ballerup Kommunes hjemmepleje er på fire år vendt op og ned, så vi alle - både hjælpere og borgere - har skullet starte forfra tre gange.

Det har der været skrevet meget om, og kommunerne har længe sagt, at alle havde fast hjælper. Det er en stor løgn!

Jeg har siden 3. februar skrevet og ringet flere gange. Hver gang, jeg har rettet henvendelse, har jeg gjort opmærksom på, at jeg har et meget dårligt hjerte. Og at jeg psykisk ikke kan klare, at det er en ny der kommer, hver gang jeg har brug for hjælp.

Jeg har været tilknyttet hjemmeplejen i cirka 35 år, og jeg har aldrig haft problemer med pigerne og mændene – bortset fra at jeg ikke går i bad med en mand. Det er min ret at frabede mig dette.

Mandag den 18. august blev jeg ringet op af Visitationen, angående at jeg meldte for mange bade fra. De mente så ikke, at jeg havde brug for den hjælp.

Jeg blev lamslået. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad jeg skulle sige. Det er rigtigt, at jeg af og til ikke går i bad. Men det er der en grund til. Jeg vil ikke i bad, når jeg får hjerteproblemer og ikke ved, om jeg dør eller skal på hospitalet – eller om jeg kan få det til at stoppe.

Hjælperne har altid haft forståelse for dette. De vil helst undgå et bad, når det står på.
Jeg fik at vide, at jeg burde gå over til det private, hvor jeg måske kunne få en fast hjælper.

Det er en falliterklæring fra kommunens side, at de erkender, at de ikke kan leve op til deres egne forpligtelser.

Jeg synes, kommunen taklede min situation helt forkert. Der bliver bare skrevet i papirerne, at jeg har afmeldt bad. Visitationen kan ikke læse, hvorfor jeg melder fra. Det, synes jeg, er meget forkert.

Jeg har haft nogle dage, hvor jeg bare har siddet stille og tårerne er bare løbet. Jeg har været meget ked af det, og hjælperne forstår slet ikke noget af det. Hvilket jeg har fundet lidt trøst i.
Jeg vil advare de brugere af hjemmeplejen, der stadig ikke har en fast hjælper. I skal passe på ikke at lande, som jeg har gjort.

Jeg har nu taget en beslutning om, at jeg forlader ballerup Kommunens hjemmepleje og går over til det private. Men det er med følelsen af, at jeg er blevet afvist på grund af mit dårlige helbred, hvilket er rigtigt. Jeg har flere diagnoser, hvoraf de to er livstruende sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *