Ministeren minglede i Centrumgaden
mette_frederiksen_frivillighed-4.jpg
Mette Frederiksen kiggede forbi Centrumgaden. Dels for at få en snak med folk på gaden og for at markere Frivillig Fredag. Foto: Flemming Schiller
Frivillig fredag Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen tog turen fra Borgen og ud på gågaden i Ballerup. Hun blev akkompagneret af lokale socialdemokrater og uddeling af bolcher og balloner.

En ganske almindelig fredag eftermiddag i Centrumgaden blev lidt anderledes for en del forbipasserende, da de ved Lidl fik øje på beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, der stod og sludrede med folk.

I forvejen var hun blikfang på en stor plakat, og sammen med borgmester Jesper Würtzens kontrafej prægede de gadebilledet.

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne Per Mortensen og Irene Jørgensen delte bolcher og balloner ud og det hele lignede egentlig scenariet op til et folketingsvalg.

Hylde de frivillige

Men anledningen var ikke et forestående valg eller en hyggesnak. Denne fredag er nemlig Frivillig Fredag, så den lille event handlede mere om at hylde de frivillige og at mingle med de lokale.

»Det trækker folk til, når jeg er her og i Ballerup er der en tradition for at politikerne gerne vil ud blandt folk. Jeg vil også gerne ud i virkeligheden og møde folk, for det er her, jeg får ideer og inspiration til de ting, vi skal lave i politik. Det er blevet sværere at finde tiden efter at jeg er blevet minister, men det er vigtigt at komme ud,« siger Mette Frederiksen.

mette_frederiksen_frivillighed-(6)

Og så var der frivillig-dagsordenen.

»Det frivillige arbejde er en del af den lim, som holder velfærdssamfundet sammen. Vi har et velfærdssamfund, og det skal vi værne om, men de frivillige gør en stor indsats på en række forskellige områder, som ikke ville have samme bevågenhed, hvis der ikke var frivillige til at tage fat,« siger Mette Frederiksen, der ikke ser frivilligt arbejde som en modsætning til den offentlige indsats.

Skaber kontakter

»Jeg ser det ikke som et enten eller, men som en både og. Frivillighed skaber også relationer mellem mennesker, børn som voksne og i en tid, hvor mange bruger tiden foran en skærm, er det vigtigt, at man kommer ud og får skabt nogen kontakter i virkeligheden,« siger Mette Frederiksen.

Og dermed fik ministeren og de andre socialdemokrater hilst, delt nogle balloner og bolcher ud og skabt nogle kontakter i Centrumgaden denne alligevel ikke helt almindelige fredag eftermiddag i Ballerup.

mette_frederiksen_frivillighed-(3)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *