Mette fra Smørum blev dobbelt europamester
løb I dagene fra den 23. august til den 31. august blev der holdt europamesterskaber i atletik for veteraner i Izmir, Tyrkiet.

Mette Møhncke fra Smørum, der løber for Bagsværd Atletik Klub, stillede til start i klassen 40-44 år på både 5000 m. og 10.000 m. på bane.

Først gjaldt det 10.000 m., hvor Mette udfra de tilmeldte tider havde den bedste tid. Straks fra start tog Mette føringen, og der blev hun hele vejen til mål, hvor hun kom ind i tiden 37.27 minutter – langt foran nummer to og tre, henholdsvis en italiensk og en fransk pige.

På 5000 m. fem dage senere, valgte Mette Møhncke samme taktik og lagde sig i spidsen med det samme for at kvæle de andre med hårdt tempo.

En italiensk pige, som havde vundet guld på 1500 m dagen før, hægtede sig på Mette, men efter cirka 800 meter, måtte hun slippe taget. Mette Møhncke fortsatte alene i højt tempo og blev en suveræn vinder i den fornemme tid 17.47 minutter – kun 10 sekunder fra hendes personlige rekord.

Mette Møhncke fik hermed en flot belønning for hendes store træningsindsats, efter hun blev opereret for en meniskskade i december 2013. Som følge af operationen måtte hun afstå fra mange konkurrencer i foråret, men hun nåede dog 14 dage inden konkurrencerne i Tyrkiet at blive dansk mester på 1500 m og 5000 m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *