Mand dømt for at sætte ild til Ballerup Rådhus
Ballerup-Rådhus-12.jpg
Dom 15 måneders fængsel til en 44-årig mand, der satte ild til rådhuset forrige uge.

En 44-årig mand blev i går ved Glostrup Ret idømt 15 måneders ubetinget fængsel for hærværk og brandstiftelse på Ballerup Rådhus.

Natten til den 11. september brød manden gennem to ruder med en økse til Borgerservice på Ballerup Rådhus. Her hældte han petroleum ud over inventar, stak ild på det og stak af.
Sprinkleranlæg og brandvæsen fik slukket ilden, men der opstod skader for cirka 568.000 kroner.

Københavns Vestegns Politi frigav overvågningsbilleder fra rådhuset og bad offentligheden om hjælp til at identificere en mistænkt. Henvendelser fra befolkningen førte mandag til anholdelse af den 44-årige i et kolonihavehus i Skovlunde.

Han blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag, hvor han tilstod og forklarede, at han var sur på kommunen over en nylig afgørelse.

Retten anså det som en skærpende omstændighed, at han målrettet gik efter en offentlig myndighed men fandt det formildende, at ildspåsættelsen skete om natten, hvor ingen var til stede.

Retten idømte ham på stedet 15 måneders ubetinget fængsel for hærværk og brandstiftelse.

»Det er tragisk, at man på den måde overreagerer og sætter ild til et offentligt kontor, fordi man er utilfreds med en afgørelse. Det burde han have håndteret på anden måde,« siger anklager Martin Top-Madsen.

Den dømte modtog dommen og blev overført til afsoning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *