Kræmmerfestivalen gav kroner i kassen
Kræmmerfestival-luftfoto-copy.jpg
Ballerup Kræmmerfestival 2014 gav stort overskud og pengene kommer nu forskellige lokale foreninger til gode. Foto: Martin Dyg
Overskud Årets kræmmerfestival gik over alle forventninger. Nu er kassen ved at være talt op, og der er flot overskud, som nu kan søges af lokale foreninger.

Øllet flød i stride strømme fra hanerne på dette års kræmmerfestival i Ballerup. Med høj sol og et hav af spændende aktiviteter på programmet trak Ådalen tusindvis af mennesker til.

Disse kvitterede med tusindvis af kroner i kasserne rundt om på pladsen – kroner der nu kommer de lokale foreninger til gode.

Det endelige overskud er ikke helt gjort op endnu, men Ballerup Kræmmerfestival forventer at årets resultat nærmer sig 375.000 kroner – og dermed det største overskud siden 2008.

80 procent af pengene bliver delt mellem kræmmerfestivalens 14 medlemsforeninger – i forhold til det antal timer de har lagt i afviklingen af årets festival. Men de resterende 20 procent af overskuddet bliver delt ud som legater, hvor alle folkeoplysende foreninger i Ballerup Kommune kan ansøge. Hvis prognosen for overskuddet holder, betyder det, at der vil være 60-80.000 kroner til uddeling.

Søg fra puljen

Frem til 16. september kan lokale foreninger søge om penge fra kræmmerfestivalens pulje ved at sende en ansøgning på mail til: ballerup@kraemmerfestival.dk.

En komite bestående af Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, og tre medlemmer af Ballerup Kræmmerfestivals bestyrelse, Formand Morten Løgager, Kasserer Bjarny Hansen og PR ansvarlig Tim Ottosen, vil herefter gennemgå ansøgningerne og i slutningen af september uddele legaterne.

Alle folkeoplysende foreninger i Ballerup kommune er desuden også velkomne til at melde sig ind i foreningen ’Ballerup Kræmmerfestival af 2012’, og dermed blive en del af gruppen, der arrangerer kræmmerfestivalen i 2015, som vanen tro bliver holdt i uge 29.

Fakta: De frivilliges indsats 2014
14 foreninger bidrog med 250 hjælpere som lagde 8.000 arbejdstimer, der blev lagt i
• 2,2 kilometer hegn opsat
• 500 meter vandslanger lagt
• 5 km elkabel udlagt til kræmmere og musiktelte
• 500 plakater hængt op i lokalområdet
• 8.000 liter øl udskænket
En oversigt over medlemsforeningerne kan findes på www.kraemmerfestival.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *