Kommunen fejlinformerer om digital post
Debat I den vejledning Ballerup Kommune har sendt til borgere, der mangler at tilmelde sig digital post fra det offentlige, ser det ud som om man skal have en mobiltelefon.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at trøste medborgere uden mobiltelefon med, at det slet ikke er nødvendigt. I den pjece om digital post, man kan få på biblioteket, fremgår det helt klart, at man kan angive sit mobiltelefonnummer, hvis man ønsker det. Men det er ikke noget man skal.

Jeg har da også uden besvær oprettet en digital postkasse uden at opgive mobiltelefonnummer. Det er åbenbart bare forvaltningen i Ballerup Kommune, der ikke forstår forskellen mellem ”kan” og ”skal”.

Og selv om forvaltningen er blevet gjort opmærksom på fejlen, fremturer man i annoncen den 23. september i Ballerup Bladet. Her bliver borgere, der ønsker hjælp til at oprette en digital postkasse, informeret om, at de ikke blot skal huske at medbringe deres Nem-Id, men også deres mobiltelefon, når de modtager denne hjælp i Borgerservice.

Forvaltningen har øjensynligt ikke fantasi til at forestille sig at der er borgere uden mobiltelefon, og at der er en vis sandsynlighed for, at der netop i denne gruppe vil være mange, der har brug for hjælp.

Man må håbe, at den hjælp der ydes i Borgerservice, vil være mere fantasifuld. Ellers kan jeg forestille mig, at man får svært ved at indleve sig i borgernes faktiske problemer.

Svar fra kommunen:

Kære Thorkild Krejberg. Tak for dine synspunkter vedrørende Digital Post. Det er helt korrekt, at man ikke behøver en mobiltelefon for at få oprettet en digital postkasse. Oplysningen skal blot ses som en ekstra service, da man med fordel kan oplyse sit mobilnummer i forbindelse med oprettelsen, som du selv skriver.

Herefter modtager man en sms, når der er post i den digitale postkasse, hvilket er ganske smart. Så har man en mobiltelefon, synes jeg, det er en god idé at tage den med, så man kan opleve, hvordan funktionen virker.

Hanne Bahnsen, senior-
konsulent i Borgerservice
Ballerup Kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *