Kommune og politi i tæt samarbejde
Bande-Hedegårdsskolen-2.jpg
Vicepolitiinspektør Bjarne Nisted, leder af Lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politi, borgmester Jesper Würtzen og ungeafsnitsleder Erik Hansen forsikrer, at der allerede er mange tiltag i gang for at få bugt med bander og hashhandel i Hede-Magleparken. Nøgleordet er forebyggelse og at få brudt fødekæden til banderne og det kriminelle miljø. Foto: Flemming Schiller
hashhandel Både politiet og Ballerup Kommune anerkender problemerne i Hede-Magleparken og lover en intensiveret indsats i boligområdet.

»Jeg er mindst ligeså frustreret som borgerne over, at vi ikke har fået fjernet det her,« siger borgmester Jesper Würtzen (A), der har sagt ja til at mødes med Ballerup Bladet i Hede-Magleparken på pladsen ved siden af Hedegårdsskolen.

Han erkender at problemet med den fuldstændig åbenlyse hashhandel i boligområdet har været – og stadig er – en hård nød at knække.

»Jeg havde bestemt også håbet på, at vi ville være kommet det bedre til livs, end vi er. Men vi er godt i gang, og jeg er overbevist om, at vi nok skal vinde kampen i sidste ende,« siger han og bakkes op af sin ungeafsnitsleder Erik Hansen, der også er med:

»Det er jo faktisk lykkedes at få fjernet dem fra området mellem kirken og daginstitutionerne, hvor de stod før. Her har vi fjernet al buskads, og det har haft en gavnling virkning,« fortæller Erik Hansen.

Politiindsatsen

Men hashhandelen fortsætter i Hede-Magleparken, og de folk i området, som Ballerup Bladet har talt med, synes ikke at, det er blevet bedre over det sidste års tid. Så hvad vil politiet gøre?

Vicepolitiinspektør Bjarne Nisted er leder af Lokalpolitiet hos Københavns Vestegns Politi, og det er blandt andet hans opgave at få skabt mere tryghed for beboerne i boligområderne – herunder Hede-Magleparken.

»Det er naivt at tro, at man helt kan fjerne hashhandelen. Men det er helt klart, at når det foregår i boligområder, hvor det påvirker en masse uskyldige mennesker, så vil vi selvfølgelig prioritere det højt,« siger Bjarne Nisted, der anerkender at Hede-Magleparken har behov for øget opmærksomhed fra politiet.

»Vi vil komme her mere fremadrettet, og vi har en masse i værktøjskassen, som vi kan bruge i kampen mod de kriminelle,« understreger han.

Nogle af de nye tiltag, som politiet har mulighed for at bruge er blandt andet ’zoneforbuddet’, hvor kriminelle kan forbydes at opholde sig i bestemte områder. Det giver også politiet mulighed for – hvis en person overtræder sit zoneforbud – at varetægtsfængsle dem ved tredje overtrædelse, fordi straframmen herfor er udvidet til halvandet år, og dermed kvalificerer til varetægtsfængsling.

Men det er også mere ’’bløde’’ ting som for eksempel cyklende politibetjente, mere lokalpoliti på gaden og opsøgende bekymringssamtaler med med unge helt op til 25 år og deres forældre eller andre nærmeste pårørende, der sættes ind med i den kommende tid.

Fokus på dem på kanten

Lignende tiltag har Ballerup Kommune også sat i værk, hvor ungeafsnitsleder Erik Hansen og hans medarbejdere tager hjem til forældre, hvis der er problemer med, at deres børn ’’laver ballade’’.

»Det virker rigtig godt. Vi oplever at mange forældre reagerer allerede første gang, vi kommer på besøg. Og det har en afgørende betydning for om vi kan få de her unge på ret kurs igen, at forældrene bakker op,« fortæller Erik Hansen.

De hårde kriminelle er politiets afdeling, mens kommunen fokuserer meget på de unge, der stadig er i periferien.

»Vi har rettet vores indsats mod at fange de her unge ind, som ligger lige på kanten. Vi vil gerne hjælpe med at få sendt dem i den rigtige retning – for eksempel ved at hjælpe dem i gang med en uddannelse eller give dem mulighed for at få noget andet på cv’et,« siger Erik Hansen, og understreger at det arbejde allerede er i fuld gang.

Hjælp fra borgerne

Både politi og kommune understreger også, at der foregår en masse arbejde i kulisserne, som den almindelige borger ikke ser. For eksempel kan politiet godt bruge meget lang tid på at ’’samle til bunke’’ i efterforskningen.

»Vi er meget taknemmelige for alle de borgerhenvendelser vi får omkring de ulovligheder, der foregår. Og jeg kan kun opfordrer alle til at blive ved med at kontakte os, når de ser noget. Jo flere henvendelser vi får, jo bedre,« slår vicepolitiinspektør Bjarne Nisted fast.

Han opfordrer også folk med smartphones til at downloade den særlige politiapp, der blot hedder ’Politi’, hvor man kan tippe politiet med tekst og eventuelt billede, hvis man ser noget mistænkeligt. Man kan også tippe anonymt, hvis man ønsker det. Appen findes til både Android og IOS.

3 kommentarer om “Kommune og politi i tæt samarbejde”

 1. Jette siger:

  Kære borgmester, undskyld min undren, men hvordan kan du tro, at det overhovedet nytter at stå med en løftet pegefinger over for disse mennesker?! De sender da en anden finger direkte tilbage, nøjagtigt som de har gjort i forhold til, at du er så glad for, at det er lykkedes at fjerne dem fra området mellem kirken og daginstitutionerne, for de har da gjort nar af det “resultat”, da de jo blot har flyttet sig ti skridt i den ene og anden retning. Nærmere bestemt lige ved skolen og ovre ved kunstbanen på skolens område, hvor der også ligger daginstitutioner og en ungdomsklub.
  Ganske rigtigt naivt at tro, at vi kan komme problemerne helt til livs, men vi kommer det heller ikke til livs ved fakkeloptog og løftede pegefingre. Et fakkeloptog er fint for at fortælle, at vi mennesker ikke bryder os om et eller andet, og det viser vi i samlet flok, men ved du hvad, de kriminelle deltager blot selv i disse optog og griner ad os samtidig med.
  Der skal konsekvente handlinger til, og det betyder helt klart mere politi og ikke noget med, at der ikke kan gøres noget, fordi de har for små mængder på sig, eller man ikke kan bevise noget med et stykke film, som viser en handel med hænder den ene og den anden vej, som du så opgivende sagde til Ekstra Bladet.
  Der skal simpelthen bruges alt, og det er fint, at der foregår en masse arbejde i kulisserne, men det mærker vi borgere jo intet til, og når der går måned på måned, hvor tingene bare fortsætter med at være, som de hele tiden har været, så begynder man virkelig at blive skeptisk omkring jeres ønske om at få gjort noget ved problemerne.
  Gør noget og GØR DET NU!
  I øvrigt tror jeg heller ikke, at du, som tidligere skoleinspektør, ville have brudt dig meget om at opleve den slags kriminalitet i nærheden af din skole, eller hvis du var beboer i Hede-/Magleparken og Blokhaven, så ville du nok også have forlangt handling og resultater nu, for det er jo ikke gjort med det, som vi snakker om i disse artikler. Det er jo langt mere omfattende, for sælgerne farer jo rundt imellem boligblokkene på deres knallerter, stiller dem fra sig tændte, render ind i opgange, kommer farende ud igen, eller også bliver de mødt ude på gaderne foran de forskellige opgange, hvor vi beboere jo så er vidner til handlerne, og så farer de videre rundt blandt vores legende børn uden tanke på, at de kan komme til at køre dem ned, eller også bliver pakker og penge kastet op og ned fra 2 sals højde, eller de ligger og drøner rundt i deres biler PÅ kunstbanen ved Hedegårdsskolen. En bane, som det har kostet dyrt at anlægge, men de her kriminelle kødhoveder keder sig så meget imellem handlerne, at de skal fordrive tiden med et eller andet, og det bliver så at ligge og køre håndbremse-kørsel på kunstbanen.
  Ork jo, vi beboere oplever mange ubehagelige ting i vores områder, så som sagt før: “GØR NOGET NU…..Tak!”
  Og gør noget betyder også, at der skal findes løsninger, hvor der kommer mere voksenkontakt til de unge, FØR de kommer ud i den kriminelle løbebane, og hvordan gør der så det? Ja, det er i hvert fald ikke ved at lukke diverse klubber og gøre det så dyrt at gå til sportsaktiviteter, så de unge ikke har råd til at deltage.
  Gør det ved at lytte til de unges behov og sørge for, at vi rykker os med tiden efter de unges behov. Og det er ikke med klubber, hvor vi sidder og knytter pandebånd og synger fællessange.
  Det er klubber, som dækker de moderne unges behov, såsom plads til at ligge og rode med deres knallerter osv.
  Jeg anerkender, at I har opnået nogle resultater, men det er langtfra nok. Indsatsen skal intensiveres og gøres bredere og mere permanent. Ingen halve og gratis løsninger.

 2. Karsten Kriegel siger:

  Jeg er godt tilfreds med, at de ikke længere er på kirkens område.

  Karsten Kriegel
  Pederstrup Sogns menighedsråd
  formand

 3. Jette siger:

  Ja den indstilling er jo kendt mange steder…. Lad os smide affaldet ind til naboen, for så er det ikke længere mit problem. Trist!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *