Hjælp til plejehjemsplads
Debat Kære Bent Kruuse. Du havde i forrige uge et læserbrev i avisen angående en mulig plejehjemsplads til din ven.

Først og fremmest håber jeg, at din ven vil tage telefonisk kontakt til Visitationen i Ballerup Kommune, så vi kan få set nærmere på, om der er noget, vi kan gøre.

Dernæst vil jeg gerne nævne, at hvis man som ven, borger, nabo eller lignende oplever forhold, som man mener, at kommunen bør vide, så kan man selvfølgelig altid anonymt henvende sig direkte til os. Sådanne henvendelser tager Ballerup Kommune altid handling på.

Man bør dog huske på, at hvis man som anmelder oplever, at der ”ikke sker noget”, så kan det være fordi, den pågældende har frabedt sig hjælpen, hvilket de som myndige borgere er i deres fulde ret til.

1 kommentar om “Hjælp til plejehjemsplads”

 1. Hanne Westh siger:

  Og dem der så mindeligt tigger og beder om at få en plads kan ikke få en plads…
  Har en bror på 55 år,der i over et år har ønsket at få en beskyttet bolig eller plejehjemsplads, da han er angst for at være alene om natten. Han sover på sin sofa (ofte i gårsdagens tøj)og uden sit sengetøj, så han kan ligge og holde øje med entredøren, ifald “nogle farlige” skulle komme….
  At være multihandicappet, udviklingshæmmet, få daglig hjælp til personlig hygiejne,hjælp med støttestrømper, medicin i dosispakker, mad udefra er ikke nok grund til at komme i beskyttet bolig, trods et stort ønske. Dertil kommer at han ikke kan gå, og kommer omkring på en 3-hjulet cykel, som alternativ til kørestol. Meget stive og spastiske ben og dertil kommer at det psykiske ikke “tæller” noget, når der skal visiteres til beskyttet bolig….Han er for “god” til at komme på plejecenter, og samtidig sige visitator at han er for “dårlig” til beskyttet bolig, fordi han ikke selv tager nogle initiativer og skal have hjælp til dette…..
  Det er “velfærd” i Ballerup Kommune 🙁
  Trods ovennævnte har han også fået afslag på bofællesskab, da han er for god til det ifgl kommunen….Det hænger ikke sammen nogle steder og paragrafferne tæller mere end mennesket (“Vi satser på mennesket” var valgsproget engang….Det er det ikke mere…)
  Så “om igen”til Inge Kristensen og co…..
  På vegne af familien
  Hanne/søster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *