Harrestrupvej skal være sikrere
Trafik Ballerup Kommune vil grave i lommerne for at finde penge til at fremme trafiksikkerheden på Harrestrupvej.

Der bliver kørt stærkt på Harrestrupvej – rigtig stærkt. Og der sker indimellem også en del uheld. Derfor skal der nu sættes ind mod den hurtige og farlige trafik.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget på sit seneste møde besluttet at sætte penge af til at gøre Harrestrupvej mere sikker, når det kommer til trafikken.

Det betyder, at der kommer mere såkaldt baggrundsafmærkning, altså skilte og tavler, der fortæller om, at der er kurvet vejforløb og at man skal være opmærksom. Desuden bliver der etableret kurvelys eller ledelys, der skal give bilisterne en bedre indikation af kurvens forløb og bedre kunne afpasse hastigheden til kurven.

Endelig skal der etableres en krydsningshelle i den nordlige ende af byen og dermed markere for bilisterne, at der sker noget på vejen. Samtidig etableres den altså som en helle, der skal lede trafikanterne over den planlagte cykelsti på Harrestrupvej.

Stor fokus på sikkerhed

»Vi har stor fokus på trafiksikkerheden i denne tid. Der bliver kørt stærkt på Harrestrupvej og derfor er det vigtigt for os, at vi sikrer vejen bedst muligt. Der er ingen tvivl om, at der har været et efterslæb på dette område, og nu hvor vi har lidt penge at gøre godt med, så bruger vi nogen på at få en bedre vejsikkerhed,« siger Helle Tiedemann (A), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Ballerup Kommune har i øvrigt ansøgt Transportministeriet om et tilskud på 40 procent til etablering af en dobbeltrettet cykelsti på Harrestrupvej. Stisystemet skulle løbe langs den vestlige side af vejen fra »byen« og indtil det nuværende stisystem. Men ministeriet har afslået at give tilskud, og derfor vil Ballerup Kommune selv finansiere etableringen af en cykelsti via en anlægsbeviling.

Betaler selv

»Vi kunne desværre ikke få tilskud fra ministeriet, så nu må vi selv til lommerne. Vi har pengene, men nu skal vi have det godkendt i kommunalbestyrelsen som en anlægsbevilling. Men så snart vi får det igennem, så kan vi lave den cykelsti,« siger Helle Tiedemann.

Hun er naturligvis optaget af trafiksikkerheden, men etableringen af den knap 1,3 millioner kroner dyre cykelsti handler også om miljø og cyklisme.

»Jeg vil gerne fremme cyklismen i kommunen, men man kan ikke lokke flere over på cyklerne, hvis det ikke er sikkert at køre. Så det må vi sørge for,« siger Helle Tiedemann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *