Forskel på teori og praksis
Debat I Ballerup kommune er det blevet besluttet, at der fra januar 2015, skal være minimum én daginstitution, der har åbent kl.6.00 og minimum én der lukker kl.17.30 i hvert distrikt (fra mandag til torsdag, kl.17.00 fredag) – dette er vi de heldige vindere af i Egebjerg.

Det er sådan, at man har mulighed for at lave et høringssvar inden beslutningen bliver vedtaget, hvilket vi, både som institution/forældrebestyrelse og som distrikt, har gjort brug af. I begge høringssvar ytrede vi, at vi ikke mente, der i Egebjerg var behov for den åbningstid, der var blevet lagt ud til forslag. I stedet kom vi med et forslag, som vi mente passede bedre til vores distrikt, dog blev beslutningen vedtaget alligevel. Min tanke er så, hvor meget er høringssvar egentlig værd? Og bliver de overhovedet brugt til noget?

Godt nok bliver jeg frustreret over ikke at opleve, at vi bliver hørt, men jeg bliver endnu mere frustreret, når det efterfølgende viser sig, at vi havde ret! I en rundspørge om hvem, der mener de vil benytte den udvidede åbningstid i vores børnehus, kom det frem, og hold nu fast, at der er én person der oplever at have behov for at aflevere sit barn mellem kl.6.00 og 6.30, ja du læste helt rigtigt ÉN enkelt person. Men ikke nok med det, der er ingen, nul og niks, zero, nada, der har brug for at kunne afhente deres barn mellem 17.15 og 17.30! Det skal siges, at ikke alle forældre har svaret på denne rundspørge, men over halvdelen af børnene er repræsenteret.

Det er ikke kun mig, som pædagog i institutionen, der er forarget over beslutningen, også nogen forældre udtrykker bekymringer omkring det. I rundspørgen var der mulighed for at skrive en kommentar, hvilket nogle forældre har benyttet sig af; ”Vi vil hellere have flere pædagoger om morgenen og eftermiddagen end udvidet åbningstid” skriver én forældre og en anden skriver ”Vi håber ikke den udvidet åbningstid skal håndteres med eksisterende ressourcer. Det kan ikke være rimelig og er ikke acceptabelt.”

Jeg kan så trøste lidt med, at til at dække timerne får vi tilført 6 medhjælper timer og 6 pædagoger timer om ugen. Men tænk hvis disse timer ikke gik til en udvidet åbningstid – som få tilsyneladende har brug for – men i stedet kunne bruges i løbet af dagen, så børnene kunne opleve flere nærværende pædagoger, der er tilstede i nuet og ikke bliver forstyrret af alle mulige andre opgaver. Tænk hvis de mennesker, der sidder og beslutter hvad der skal ske i de enkelte institutioner, rent faktisk vidste hvad der foregik og gad lytte mere til os pædagoger, der trods alt er i institutionen ca. 6-8 timer om dagen. Tænk at de penge, der bliver brugt på udvidet åbningstid, kunne være brugt på bedre normering eller forberedelsestid til pædagog. Tænk engang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *