Forbavsende få snuppet i trafikrazzia
Trafik Kun 20 bilister gik i fælden i en stor politiaktion i ’Chokoladekrydset’ torsdag morgen. »Positivt« siger politiet.

Københavns Vestegns Politi gennemførte torsdag morgen en stor færdselsaktion, blandt andet i ’Chokoladekrydset’ på hjørnet af Ballerup Byvej og Ring 4, hvor fokus især var rettet mod uopmærksomhed. Det vil sige håndholdt mobilsnak og SMS-skrivning samt manglende seler.

Og det var ganske positivt, set fra politiets side.

»Vi fik kun 20 sager i alt, og det er ganske få, når man tænker på, at vi stod i et meget trafikeret kryds i myldretiden. Det er positivt, for målet er jo bedre trafiksikkerhed, så at vi ikke spotter flere, er kun godt,« siger Erik Radmer Jensen, leder af færdselsafdelingen i Københavns Vestegns Politi.

Kør bil, når du kører bil

Aktionen var en opfølgning til kampagnen ’Kør bil, når du kører bil’ og skulle netop sætte fokus på, at rigtig mange mennesker overvurderer deres evner, når de sidder bag rattet og har travlt med at skrive, ringe og lave alt muligt andet.

En undersøgelse fra DTU Transport viser, at i 7 ud af 10 ulykker er det bilisten selv, der er skyld i ulykken, fordi de har travlt med at skrive SMS, ringe, rode med radio eller andre uvedkommende ting.

Torsdag morgen havede politiet stillet en civil ’spotter’ ved vejen for at se de uopmærksomme bilister og for ikke at ’reklamere’ for meget med politiets tilstedeværelse. Men trods de udspekulerede metoder, så var der altså kun relativt få, der overtrådte reglerne.

»Det er jo 20 for meget, men vi synes, det er godt, at vi ikke fangede flere,« siger Erik Radmer Jensen, som også tror på, at kampagner virker.

Holdningsændring

»Det er et langt sejt træk, men jeg tror faktisk på, at kampagner virker. De skal følges op af konsekvens og intensiveret påvirkning. Men vi ser det med f.eks sprituskørsel, hvor det i dag er socialt uacceptabelt at køre, når man har drukket. Det kan også ske med uopmærksomhed i trafikken. Men det er ikke let, for folk er så afhængige af deres mobiler. Det kræver meget oplysning at fortælle folk, at det er rigtig farligt at køre bil og samtidig skrive SMS’er. Hver ting til sin tid,« siger Erik Radmer Jensen.

»Det er vigtigt, at få folk til at tage ansvar for sig selv og deres familie i trafikken, »siger han.
Bøden for at køre og f.eks tale i håndholdt mobil eller skrive SMS er 1500 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *