Et hus til netværk, handel og dynamik
WTC-11.jpg
Det nye World Trade Center er åbnet for alle slags virksomheder. Og direktør Lars Gøtke forventer sig meget af det nye kontorfællesskab. Foto: Flemming Schiller
Erhverv World Trade Center åbnede med taler og store forventninger. Direktøren regner med en varm velkomst.

Fredag var det gamle Siemens hovedkvarter på Borupvang omdannet til et festligt område, hvor der blev holdt taler, udvekslet håndtryk og skålet for fremtiden.

Den gamle 70’er bygning har gennemgået en ganske stor modernisering indendøre og er nu en del af den verdensomspændende organisation og netværk World Trade Center, der med 320 centre over hele verden tilbyder store såvel som små virksomheder et sted at leje sig ind i et kontorfællesskab, der gerne skulle bringe både mere omsætning med sig, men også netværk og nye muligheder.

På selve indvielsesdagen var pinger fra nær og fjern inviteret for at markere, at World Trade Center i Ballerup nu var en realitet og Ballerups borgmester Jesper Würtzen, Bendt Bendtsen tidligere minister og nu europaparlamentariker og ikke mindst Estelle Leclerq, Regional Development Manager fra World Trade Center Association, var inviteret til at tale og skyde det nye handelscentrum i gang.

Se galleri: Billeder fra indvielsen af World Trade Center Ballerup

Store forventninger

En uge efter har stilheden igen sænket sig over den store bygning. Ballerup Bladet kigger forbi en torsdag formiddag, hvor talerne er forstummet og de mange jakkesæt er rykket vidre til nye begivenheder. Tilbage i det store kontorhus er en flok håndværkere, der stadig er i gang med at indrette huset og så bliver jeg modtaget af direktør for World Trade Center i Ballerup, Lars Gøtke.

Han har store forventninger til det husets fremtid, selvom der endnu er lidt stille.

»Det er gået lidt stærkt, så vi indretter stadig. Men det ændrer ikke på, at vi har fået en god start og der er en stor forhåndsinteresse for vores hus, så det glæder mig,« siger Lars Gøtke.

Han forklarer, at WTC i Ballerup er en slags kontorfællesskab i stil med Regus, der i forvejen ligger i Ballerup. Men der er forskelle, påpeger Lars Gøtke.

»Vi ejer vores hus, hvor andre lejer sig ind. Det betyder, at vi har en stor grad af fleksibilitet. Her kan man få et lille kontor til en person eller man kan få 10.000 kvadratmeter. Meningen er jo, at få en god dynamik og skabe netværk. Og samtidig vil vi gerne have nye iværksættere ind, der måske kan vokse sig store indenfor vores rammer,« siger Lars Gøtke og viser rundt i den store reception, der rummer businesscenter, mødelokaler og et fællesrum, der udstråler eksklusivitet og spændende muligheder.

Nede ad gangene er der indrettet kontorer i forskellige størrrelser, hvor små virksomheder kan leje sig ind for et relativt beskedent beløb om måneden og dermed have en base i et aktivt erhvervsmiljø.

Ikke alle kontorer er endnu færdigindrettede og en lang række kontorer i forskellige størrelser er på vej til at stå færdige. Der er desuden indrettet fælles kantine og fitnessrum i kælderen, der kan bruges frit som en del af lejen.

Fred gennem handel

»WTC er oprettet i 1970’erne i USA og udgangspunktet var verdensfred gennem handel. Det er en meget sympatisk tankegang, men det er en slags franchise-koncept, hvor man kan opnå en licens til at få lov at bære navnet World Trade Center og derefter kan man få tilladelse til at åbne et center i den pågældende by og så driver man det selv. Der er nogle grundregler for, hvordan farverne skal være og visse dele af indretningen, men ellers kan man selv drive det, som man vil,« siger Lars Gøtke, der håber at skabe en lige så solid succes for sit nye businesscenter som i for eksempel Sverige, hvor de fleste store byer har et World Trade Center, der benyttes af mange små såvel som større virksomheder.

Hjælp til iværksættere

For at stimulere iværksættere og tilskynde dem til at flytte ind i WTC, så er centret også fleksible med at hjælpe dem indenfor.

»Det koster naturligvis nogle penge at leje sig ind i vores kontorer. Men hvis en nystartet iværkstætter kommer til os med en rigtig god ide og en forretningsplan, der ser god ud, men endnu ikke har det store cashflow, så kan vi hjælpe. De kan få rabat på huslejen i det første år eksempelvis indtil de får styr på likviditeten. Det er jo ofte der, hvor de er svært i begyndelsen. Til gengæld har vi måske en potentielt stor lejer, når iværksætteren vokser og måske bliver i vores hus, fordi vi også har lokaler til dem, når de er 20, 50 eller 100 ansatte,« siger Lars Gøtke, som også ser det som ganske god timing, at centret er åbnet nu.

Et godt navn

»Vi har haft krise og måske ikke de bedste betingelser for iværksætteri. Men nu begynder tingene at vende, så vi tror på, at flere finder ind til os,« siger Lars Gøtke, der allerede nu kan melde om en del interesserede lejere.

Og så er der jo lige det med navnet. Mange forbinder navnet World Trade Center med tvillingetårnene og 11. september 2001. Men Lars Gøtke har faktisk ikke hørt noget negativt i den retning.

»Der er ikke nogen, der har bemærket det på en negitiv måde. Faktisk er det lige omvendt. Ude i den store verden er der ikke så meget prestige i et navn som ’Ballerup Erhvervscenter’. Så vi mærker, at navnet rent faktisk sender nogle positive signaler. Og navnet er jo også et brand i hele verden, så vi er nu en del af et verdensomspændende netværk,« siger Lars Gøtke, som samtidig pointerer, at selvom WTC som en global organisation har fokus på og muligheder til virksomheder, der har kig på udlandet, så er alle virksomheder velkomne, hvad enten de sælger til Japan eller Jylland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *