Elever på første parket til hashhandel
Hashhandel Frustrerede forældre kræver handling nu. Deres børn er hver dag vidner til handel med stoffer, som foregår døgnet rundt lige udenfor Hedegårdsskolens vinduer.

Man behøver ikke opholde sig ret længe på det lille grønne areal bag Hedegårdens Butikscenter, foran kirken, før man bliver vidne til den livlige og fuldstændigt åbenlyse handel med stoffer, der foregår døgnet rundt, året rundt.

Mange beboere i området er kede af, at deres kvarter er blevet omdannet til hashhandlernes egen lille private baghave, hvor de gemmer deres stoffer i buske og blade, mens de venter på at kunderne skal kommer forbi.
Men det er ikke blot det, at handlen foregår så åbenlyst, det er i særdeleshed det forhold, at det er lige udenfor Hedegårdsskolen vinduer, der har fået flere forældre til at råbe vagt i gevær.

Jette Weicher har boet i Hede-Magleparken i mange år, og hendes fire drenge har alle gået på Hedegårdsskolen – de to yngste går der endnu. Hun har tidligere været glad for kvarteret, men igennem de seneste år er området blevet mere og mere forpestet af bandekriminalitet og handel med stoffer. Det i en sådan grad, at hun seriøst overvejer at flytte.

»Jeg er meget frustreret og bange på både mine børns og alle andre børn – og forældres – vegne. Vi er mange, som har boet her i mange år og haft børn gående på skolen i årevis. Vi har været glade for at være her, men miljøet herude bliver mere og mere belastet,« fortæller Jette Weicher.

Underviser bag lukkede gardiner

Hun er vred over, at hashhandlerne står lige foran Hedegårdsskolen, så eleverne – heriblandt hendes egne to drenge – hver dag er tvunget til at være vidner til den ulovlige handel med stoffer og hvad deraf følger af ’’spændende’’ begivenheder.

»Begge mine drenge er dagligt vidner til den omfattende handel – især den ene, der har klasseværelse lige ud til hele forestillingen,« siger hun og fortsætter:

»Det er meget forstyrrende for både elever, lærere og undervisningen, da deres øjne automatisk bliver draget mod denne kriminalitet. Så lærerne må dagligt bruge mange minutter af deres sparsomme undervisningstid på at snakke om emnet.«

Et kig på vinduerne på den del af Hedegårdsskolen, der vender ud mod hashhandlerne viser, hvad Jette Weicher også kan forklare:

»Lærerne er nødt til at have trukket gardinerne for hele dagen, så de kan få fred til at undervise – og så vores børn ikke behøver at se på det, der foregår få meter fra skolen.«

 

Og når eleverne holder pause, kan gardinerne ikke længere holde de nysgerrige blikke skak.

»Når der er frikvarter, flytter denne handel sig ikke. De bliver ved, imens vores børn render og leger lige ved siden af. Det er skræmmende så fuldstændig hæmningsløse, respektløse, egoistiske og ligeglade, de er. Og vi er mange forældre som frygter, om de vil henvende sig til et af vores børn, næste gang de skal finde en ny stik-i-rend-dreng,« siger Jette Weicher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *