Det kan vi ikke være bekendt
Debat Jeg har over et par uger fulgt debatten omkring udflytterbørnehaven ved Tranemosevej og jeg er bestemt ikke stolt som borger i Ballerup, over hvordan man lokalpolitisk har taklet denne sag.

Jeg har selv et barnebarn, som bor på broerne i København. Igennem hendes fire år i børnehave, havde man i hendes institution en ordning, hvor ungerne en uge af gangen i institutionens bus, hver anden uge tilbragte dagene i naturen. Her fik børnene unikke oplevelser og erfaringer, som de ikke havde muligheder for at opnå i deres nærmiljø.

Jeg ser en til flere problematikker i ”sagen”. Fra kommunalpolitisk hold er der tale om potentielle vælgere fra og omkring Tranemosevej. Det er absolut ikke i orden, at for at blive på taburetten mistes blikket for de større sammenhænge, hvor vi i fællesskabet kan være med til at fordele goder og privilegier. Særligt for kommende generationer.

Herudover ser det ud til at almindelige demokratiske proceduregange er blevet fuldstændigt til side sat.

Hertil vil jeg rette en kritik til beboerne omkring Tranemosevej, der har et problem med bus og børn der forstyrrer et par gange om dagen. Vi er privilegerede mennesker, der har mulighed for at leve et dagligt liv i omgivelser med skov, grønne marker og moser. En udflytterbørnehave kommer jo typisk fra en del af københavnsområdet, hvor disse omgivelser ikke er en del af hverdagen. Vi taler om små nye verdensborgere, som vi vel alle vil give lidt af al det bedste vi kan præstere i deres nærhed.

Rent praktisk er det jo uhørt at børnehavebørn på små ben dagligt skal tilbagelægge en halv kilometer to gange om dagen i alt slags vejr.

Vi borgere i Ballerup kommune må nødvendigvis generelt fastholde vore lokalpolitikere i en anstændig agerende rolle, i forhold til demokratiske arbejdsgange og pragmatiske vurderinger af foreliggende og aktuelle sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *