Den lokale biograf satser på bredden
boye_1.jpg
Selvom der skal kæmpes lidt mere for kunderne, er biografdirektør Jan Boye Thomsen fra Baltoppen Bio sikker på, at den lokale biograf nok skal klare sig i den nye digitale tidsalder. Kvalitiet, fornuftige priser og hygge er nøgleordene. Foto: Flemming Schiller
Biograf Biografdirektør Jan Boye Thomsen er fortrøstningsfuld efter en hård sæson i Baltoppen Bio.

»Jeg vil ikke sidde her og pive, men det har godt nok været hårdt,« siger direktør for Baltoppen Bio, Jan Boye Thomsen.
Han taler om det sidste årstid i den lokale biograf, hvor der er alt for tit er alt for mange tomme sæder – til trods for de forbedringer han og kompagnon Emil Mark Nørholm har bragt til biografen.

»Der er sket store ting efter at hele branchen blev digitaliseret i 2011 og 12. Det har givet helt nye muligheder, fordi alle biografer nu kan være med på alt,« siger han.

»Vores filosofi her i Baltoppen Bio er, at folk skal føle, at de får noget for pengene. De skal føle at de får noget rigtig lækkert, uden at vi flår pengene op af lommerne på dem,« siger Jan Boye Thomsen og tilføjer:

»Vi har lyttet til, at mange børnefamilier synes, at det er dyrt at gå i biografen. Og derfor har vi for eksempel fjernet 3D-gebyret og vi kører kampagnetilbud i skoleferierne, så familier med børn kan komme billigere i biografen.«

Men biografdirektøren understreger, at det ikke bare handler om priser – men også om kvalitet:

»Vi skal vise det bedste af det bedste indenfor så mange genrer som muligt. Det gælder ligefra operatransmissioner til de mange forskellige premierefilm. Vi skal ramme meget bredt, men det skal have en vis kvalitet,« siger Jan Boye Thomsen.

Renoveringer i gang

Det seneste halvandet årstid har Baltoppen Bio fået renoveret sal 2 med helt nye sæder og bedre plads.

»En af de ting folk sætter pris på i en biograf er plads omkring sig. Folk gider ikke sidde i krig om armlænet med naboen. Derfor har vi reduceret antallet af sæder og på den måde skabt mere plads,« fortæller biografdirektøren.

På ønskelisten står også nye sæder i sal 1, så snart der bliver mulighed for det. Men det koster.
»Den tid er forbi, hvor en biografdirektør bare kunne læne sig tilbage i stolen og se kunderne vælte ind, fordi der ikke var en skid i fjernsynet,« griner Jan Boye Thomsen

»I dag har folk alt derhjemme. Netflix, Viaplay og hvad det nu alt sammen hedder. Så det er jo nemt at sidde derhjemme i sofaen og vælge en film, når det passer én,« tilføjer han.

Men han mener stadig at der er plads til lokalbiografen.

»Her er hyggeligt. Og kvaliteten på lyd og billede er helt i orden. Så nu er ambitionen, at få sat de sidste forbedringer i gang med renovering af sal 1 og foyeren. Vi udbygger det miljø, vi allerede har her i Baltoppen Bio, så vi også fremadrettet kan være en lækker lokalbiograf, der kan fungere som et fremragende alternativ til de store biografer inde i København,« siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *