CPH West hævede overliggeren
djämes_brown_13.jpg
Dancehall–duoen Djämes Braun gav koncert på CPH West i Ballerup Foto: Flemming Schiller
Temadag HG- og HHX-eleverne på CPH West fik en anderledes skoledag, da skolen fredag holdt den årlige ’hæv overliggeren’ dag, hvor de blandt andet fik besøg af Djämes Braun, der gav koncert.

Flere hundrede elever fra CPH West fik en fed koncertoplevelse, da dancehall–duoen Djämes Braun i fredags indtog scenen foran skolen i Ballerup.

Se galleri: Billeder fra fredagens ‘hæv overliggeren’

Koncerten var kulminationen på en anderledes skoledag for skolens godt 700 HG- og HHX-elever, som under temaet ’hæv overliggeren’ brugte dagen på at udfordre eleverne både fagligt og personligt.

Orienteringsløb og sundhedstest

Inden eleverne kunne fyre den af til Djämes Braun, havde de været igennem forskellige udfordringer med fokus på personlig udvikling, sundhed og indlæring.

Mens HG eleverne tog ud i lokalområdet på et orienteringsløb, hvor de blandt andet skulle løse såvel fysiske og faglige opgaver, så blev HHX’erne på skolen.

Her begyndte eleverne dagen med sund morgenmad, inden de kom under kærlig behandling af medarbejdere fra det lokale sundhedshus i Ballerup. De holdt oplæg om sund kost, sikker sex og rygestop. Derudover udførte de også både kondi- og bodyagetest på de unge.

Derefter kiggede foredragsholder Søren Hebsgaard forbi for at rådgive eleverne i forhold til, hvordan de navigerer rundt i en ungdomskultur, som på de sociale medier og sms konstant kræver, at de ”er på”.

En tendens som ifølge Hebsgaard stiller store krav til de unge, om at sætte forventningsniveauet til sig selv og andre ned, hvis de skal undgå stress.

Ud af ’comfort zonen’

Frank Sandgreen og Dorthe Heide, som er ledere på henholdsvis HG og HHX, er enige om, at dagen var med til at rykke eleverne i en positiv retning.

»Eleverne har haft en anderledes dag, hvor de har fået rusket op i, hvad det også vil sige at gå i skole og lære noget. Det er godt for dem at komme lidt af deres ”comfort zone” en gang i mellem, og det er blandt andet derfor vi afholder hæv overliggeren dagen. Og så er det selvfølgelig også for at styrke fællesskabet, og der har vi jo været rigtig heldige med både det gode vejr og Djämes Braun, som gav et brag af en koncert,« lyder det fra de to ledere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *