Borgmesteren i praktik på to hjul
Cykelcafeen-borgmester-praktik-1-copy.jpg
Borgmester Jesper Würtzen var frivillig-praktikant i Cykelcaféen, som denne mandag cyklede en tur til Vestskoven og hjem igen.
Frivillige I sidste uge var flere lokalpolitikere i praktik som frivillige. Cykelcaféen fik glæde af borgmester Jesper Würtzen, som cyklede med i skoven.

Mandag i sidste uge fik deltagerne i Cykelcaféen selskab af en ivrig praktikant i anledningen af at der snart er Frivillig Fredag.

Cykelcaféen er et tilbud til borgere, som har brug for at komme i gang med at dyrke motion for eksempel efter et sygdomsforløb. Den drives af lokale frivillige fra Cyklistforbundet, som hver mandag klokken 9.30 cykler fra Sundhedshuset på Gl. Rådhusvej og ud på spændende cykelture i omegnen – og dermed giver de 30-40 deltagere, som cykler med hver uge, inspiration og hverdagsmotion.

Men denne mandag var der som sagt en praktikant med på turen. Og det var ingen ringere end borgmester Jesper Würtzen selv, der havde været så heldig at få praktikplads hos Cykelcaféen.

»Initiativet til, at kommunalpolitikere er i praktik i det frivillige sker med baggrund i ønsket om at give større gensidig indsigt i og have dialog om den frivillige verden – og samtidig bidrage til større synliggørelse af frivillighedsområdet og af de frivillige,« fortæller Connie Hartz, formand for Frivillighedsrådet, der stod bag praktikforløbene for kommunalpolitikerne i sidste uge.

Cykeltur til Vestskoven

Efter at borgmesteren havde hilst på alle 36 deltagere, var hele holdet klar til en cykeltur til Vestskoven.

»Undervejs indviede vi den nye bro over motorvejen og det var dejligt at konstatere at der var lavet to brede baner for cyklister. Skoven var som sædvanlig en dejlig oplevelse skøn på alle årstider, vi havde et lille stop ved Dyssekilde for lige at få pusten,« fortæller Peter Bendix fra Cykelcaféen.

»Resten af turen gik ad skolestien til Ledøje. Vi holdt en kort pause ved Svenskerstenen hvor Jesper fortalte om de dramatiske hændelser der skete i 1659 under svenskekrigen, hvor vi mistede en god del af det danske rige,« tilføjer han.

Holdet cyklede derefter over Pederstrup tilbage til Sundhedshuset, hvor der var kaffe og kage mens Jesper Würtzen sluttede af med at fortælle om sine ture til Wuxi.

Cykelcafeen-borgmester-praktik-(2)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-(3)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-(4)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-sundhedshus-(3)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-sundhedshus-(4)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-sundhedshus-(5)-copy Cykelcafeen-borgmester-praktik-sundhedshus-(6)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *