Blodigt DM-guld til Ballerup OK
kirsten_truelsen_dm-guld_sept2014_udsnit-copy.jpg
Kirsten Truelsen fra Ballerup Orienteringsklub kæmpede til det sidste - og sikrede sig guldet ved DM i langdistance. Men det kostede bogstavelig talt blod, sved og tårer.
Orienteringsløb Ved forrige weekends DM i stafet og DM i langdistance vandt Ballerup Orienteringsklub hele fem medaljer.

Ved DM-stafet nær Kolding i Fovslet/Svanemosen, en skov med en skønsom blanding af løv og nåletræer, vandt Siri Clausen, Charlotte Grauert og Anette Bonde suverænt guld i klassen D50 med næsten et kvarters forspring til nummer to.

Trods uro efter en sidste øjebliks udskiftning på grund af fiberskader tog H55 holdet sølv cirka 28 minutter efter suveræne Helsingør OK, men sikkert foran tredjepladsen.

Også i to andre klasser vandt Ballerup OK medaljer: bronze i både H55 og D75, i sidstnævnte klasse oven i købet med en stafetdebutant.

Men det helt store samtaleemne kom på sidstedagens DM i langdistance, der gav guld, selvom der i bogstaveligste forstand flød blod. Flemming Vejen fra klubben fortæller:

Mesterskabet stod på i den svært udfordrende skov Munkebjerg Vest nær Vejle, hvor et stærkt kuperet terræn, flere væltede træer, tæt skov og underskov samt brændenælder, brombær og bregner sørgede for udmarvende strabadser.

Her blev Lasse August Helweg en flot nummer seks i ungdomsklassen H16, og den trofaste garant for topplaceringer Jørgen Skaarup strøg ind som nummer fem i H55.
Men tilbage til blodet og guldvinderen i D75, Kirsten Truelsen, der fra start var blandt favoritterne til sejren. Guldet lå i hånden, da hun fik indhentet den værste konkurrent, der var startet to minutter forinden. Men med bare to poster tilbage før målet og sejren styrter Kirsten omkuld og rammer en træstamme og en skarp gren, der flænser hovedbunden, så blodet sprøjter ud over tøjet og det kort, der orienteres efter.

Trods god grund til at opgive, ser Kirsten, at de to sidste poster ligger i samme retning som målet og samaritterne, så hun kæmper sig bravt frem til posterne, målet og nødhjælpen.

Forspringet til nummer to når at skrumpe til bare 15 sekunder, men guldet er hjemme. En uforglemmelig eftermiddag med guld i bagagen, sightseeing til skadestuen og fem sting i hovedbunden. Men med den nyslåede danmarksmesters egne ord:
»Orienteringsløb er bare en dejlig sport.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *