Ballerups unge skal huske kondomerne
kondomuger-copy.jpg
I disse uger kører Sundhedsstyrelsens ’Kun med Kondom’ kampagne, hvor Ballerup Kommune bakker op med masser af lokale initiativer for de unge 16-25-årige.

Fire ud af fem piger vil gerne have, at fyren foreslår kondom. Er du mand for det?, spørger Sundhedsstyrelsen i den årlige ’Kun med Kondom’-kampagne, der rammer Danmark i uge 37 og 38.

Kun med Kondom er Sundhedsstyrelsen årlige og landsdækkende sikker sex-kampagne rettet mod unge i alderen 16-25 år. Kun med Kondom kører fra den 8. – 21. september på blandt andet tv, facebook og Instagram. Også kommuner, uddannelsesinstitutioner, diskoteker, cafeer, fitnesscentre og apoteker over hele landet deltager i kampagnen.

Ballerup er blandt de kommuner, der bakker op om sikker sex-budskabet med en masse lokale aktiviteter. Blandt andet tage sundhedsplejen rundt på kommunens skoler og laver kondomstand med quiz og praktiske øvelser for 8. og 9. klasserne.

Stadig mange smittede

Antallet af klamydia-smittede falder stadig i Danmark – også blandt de unge.

»Det er dejligt at se, at flere og flere unge passer på sig selv. Men antallet af klamydia­smittede unge er stadig højt. Derfor er det vigtigt, at de unge er parate til at foreslå og bruge kondom, når de er sammen med en ny partner,« siger Niels Sandø, chef­konsulent i Sundhedsstyrelsen.

Han peger på, at mere end hver fjerde ung på 25 år har haft en sexsygdom. Samtidig viser Sundhedsstyrelsens undersøgelser, at fire ud af fem piger gerne vil have, at fyren foreslår kondom. Omvendt vil drengene gerne bruge kondom, hvis pigerne foreslår det, og de har det ofte med i baglommen. Men de foreslår det ikke så ofte selv.

»Vi vil med årets kampagne skabe opmærksomhed om, at den enkelte pige ikke står alene med ønsket om at bruge kondom. Det vil de allerfleste både piger og drenge faktisk gerne,« siger Niels Sandø.

Læs mere på www.sexog-samfund.dk/kunmedkondom

Faktaboks: Klamydia i Ballerup kommune

Antal smittede per 1000 15-29-årige:
2013: 25,8
2012: 19,1
2011: 26,3
2010: 21,7

Landsgennemsnittet i 2013 var på 20,8 smittede per 1000 15-29årige.
Kilde: Sex & Samfund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *